8 Μαΐου 2012

08:41

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο πληθυσμός βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά τη λιτότητα, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος εκτιμά τώρα ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση.

«Τι δείχνουν οι εκλογές στην Ελλάδα και σε κάποιο βαθμό και στη Γαλλία; Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαραίτητο να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην αξιοπιστία για τις αγορές και τη δυνατότητα να υποστηριχθούν από τους λαούς οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Μπαρνιέ σε συνάντησή του με γάλλους δημοσιογράφους.

«Βλέπουμε πως στην Ελλάδα ο λαός βρίσκεται στα όριά του» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν το πρόγραμμα λιτότητας μπορεί να χαλαρώσει, δεδομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο επίτροπος απάντησε ότι «το ερώτημα είναι πώς να βοηθήσουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν μια πλειοψηφία εθνικής ενότητας».

«Πρέπει οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ να μελετήσουν από πολύ κοντά την κατάσταση» δήλωσε.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά πρέπει επίσης να εκτιμήσουμε την κατάσταση της χώρας» είπε.

Τόνισε ότι στις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, «υπάρχουν μηχανισμοί εκτίμησης, προσαρμογής, ρύθμισης». υπογράμμισε.


http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.