16 Οκτωβρίου 2011

00:36
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ μία άμεση λύση σήμερα» αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , επιχειρώντας να δώσει μια εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Προσθέτει ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων».

Σε άρθρο του σε εφημερίδα προχωρά σε αυτοκριτική για τα 30 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Πολλές φορές σταθήκαμε αδύναμοι να προχωρήσουμε σε ανατροπές και ρήξεις».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Παπανδρέου δηλώνει «πονάω, θλίβομαι, αγανακτώ, αλλά δεν θα το βάλω κάτω» και τονίζει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για να ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον επισημαίνει ότι «οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες, αν η ΕΕ δεν δώσει λύση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει ότι «πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων, για να μην αφήσω τη χώρα να χρεοκοπήσει». Επίσης, προσθέτει ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη να βρει ο νέος το δρόμο του εκτός Ελλάδας, έστω και προσωρινά.

Μιλώντας για τον αρχηγό της ΝΔ σημειώνει ότι «ο κ. Σαμαράς έκανε την επιλογή να βλέπει τον αγώνα από την εξέδρα» και ότι γι αυτό «θα κριθεί ιστορικά».

Επισημαίνει ακόμη, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ότι «θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, όσο χρειαστεί» και καταλήγει ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του, δεν έχει λόγω ύπαρξης».

Παράλληλα, σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου προχωρά σε αυτοκριτική για τα 30 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

«Πολλές φορές σταθήκαμε αδύναμοι να προχωρήσουμε σε ανατροπές και ρήξεις, καθώς επικράτησε ο συμβιβασμός με συντεχνιακές ομάδες έναντι του γενικού συμφέροντος» αναφέρει και προσθέτει: «Συχνά κυριάρχησε η ενσωμάτωσή μας στις κρατικές και πελατειακές δομές, δηλαδή σε συντηρητικά πρότυπα που μας στέρησαν την μεταρρυθμιστική μας δυναμική».

Επιπλέον, τονίζει: «Οι αντιπροσωπευτικοί μας θεσμοί αποδυναμώθηκαν, επικράτησε η ανομία, η αδειαφάνεια, η γραφειοκρατία, η παρα-οικονομία, ο κρατισμός, καθώς δεν φροντίσαμε έγκαιρα να ενδυναμώσουμε τον έλεγχο και την συμμετοχή του πολίτη στη δημόσια ζωή της χώρας».

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.