16 Οκτωβρίου 2011

00:45
Ρεπορτάζ : Δήμητρα Μανιφάβα
(από την Καθημερινή)

Μεγαλύτερο κόστος κτήσης, χαμηλότερο κόστος χρήσης. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό των καινούργιων πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τα οποία σε μερικούς μήνες αναμένεται να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε Αθήνα και...
Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από τη σύγκριση παρόμοιων μοντέλων προκύπτει ότι η τιμή αγοράς των επιβατηγών οχημάτων στην Ελλάδα που διαθέτουν ντιζελοκινητήρα είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με των αντίστοιχων βενζινοκίνητων κατά 10%-15%. Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους λόγους που τα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου θεωρούν ότι η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση, ελάχιστα θα συμβάλει στην ανάκαμψη των πωλήσεων.

Από την άλλη, τα καινούργια πετρελαιοκίνητα Ι. Χ. εξαιτίας των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επιβαρύνονται με χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και κατά 60% κάτω σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Εξοικονόμηση χρημάτων για τον κάτοχο ενός πετρελαιοκίνητου οχήματος προκύπτει και λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου κίνησης έναντι της αμόλυβδης βενζίνης ( η διαφορά τους είναι περίπου 20 λεπτά/λίτρο), καθώς και από τη χαμηλότερη κατανάλωση. Από τη σύγκριση των μοντέλων και βάσει βεβαίως των στοιχείων για την κατανάλωση στον μεικτό κύκλο που δίνουν οι ίδιες οι εταιρείες προκύπτει ότι ένα Ι. Χ. με κινητήρα πετρελαίου καίει 30% και πλέον λιγότερο καύσιμο σε σχέση με έναν κινητήρα βενζίνης.

Επίσης, εξαιτίας των λιγότερων φθορών που υφίσταται ένα ντιζελοκίνητο όχημα, οι επισκέψεις στο συνεργείο, κάτι που αποτελεί επίσης σημαντική δαπάνη, είναι πολύ λιγότερες.

Βεβαίως, για να μπορεί να γίνει ορθή αποτίμηση της επιλογής της κυβέρνησης για την πετρελαιοκίνηση θα πρέπει να αναμένουμε την εξειδίκευση του μέτρου. Η διάταξη που περιελήφθη σε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε νομοσχέδιό του για τις άδειες δόμησης είναι πολύ γενική. Πέρα από το γεγονός ότι φυσικά θα πρέπει το νομοσχέδιο να ψηφισθεί από τη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους για να εφαρμοσθεί, όλες οι καθοριστικές λεπτομέρειες για το πώς και το πότε της πετρελαιοκίνησης παραπέμπονται σε μελλοντική κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η κίνηση, πάντως, αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου αιφνιδίασε την αγορά, καθώς το προηγούμενο διάστημα τόσο δημοσίως όσο και ανεπισήμως, το υπουργείο διέρρεε ότι η άρση των περιορισμών θα επανεξετασθεί το 2012, στην κατεύθυνση και του τελικού πορίσματος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη στην υπόθεση της πετρελαιοκίνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.