16 Οκτωβρίου 2011

00:50

Με αφορμή την προσφυγή του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη στη δικαιοσύνη, προκείμενου να χαρακτηριστεί η απεργία των υπαλλήλων στον τομέα καθαριότητας παράνομη και καταχρηστική, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση- κόλαφο κατά του δημάρχου.

«Ο συνήγορος της Κυβέρνησης και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία τονίζει πως ο κ. Καμίνης επιχειρεί «με μια εντελώς παράνομη διαδικασία» να αποτρέψει τη συμμετοχή της ΠΟΕ- ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Παράλληλα, του καταλογίζει πως «κόπτεται δήθεν για τη δημόσια υγεία» την ώρα που αφήνει το κέντρο της Αθήνας «στο έλεος των ναρκεμπόρων και αδιαφορεί πλήρως για τη ραγδαία αύξηση των αστέγων και των πεινασμένων που κατακλύζουν πλέον όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας».

«Είναι όμως κινητικότατος όταν πρόκειται να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Σάββατο βράδυ που δεν λειτουργούν κανονικά τα δικαστήρια και μόλις μία ώρα πριν την δικάσιμο κοινοποίησε την κλήση στην Ομοσπονδία όταν μάλιστα οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα, τονίζεται πως οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ «θα συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα το αγώνα τους», ενώ εξαγγέλθηκε και συγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 9.00 έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.