2 Σεπτεμβρίου 2012

16:00
Μπορεί ένας ανώτατος μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος να ... αυτοδιοριστεί στο δημόσιο;

Φυσικά και μπορεί, αν είναι γενικός γραμματές της Βουλής!

Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό πράδειγμα φαυλότητας στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία συνέβη το 2009, όταν αυτοδιορίστηκε στην Βουλή, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας της Νίκος Στεφάνου, στενός συνεργάτης του τότε προέδρου Δ.Σιούφα!

Πώς; Με μία απλή αίτηση, βάσει ειδικής φωτογραφικής διάταξης του Δ.Σιούφα που έλεγε ότι ένας μετακλητός υπάλληλος της Βουλής μπορεί να γίνει μόνιμος με μία απλή αίτηση!

Αλλά η φαυλότητα δεν περιορίστηκε μόνο στον Νίκο Στεφάνου, φυσικά. Ακολούθησε και ο ... γραμματέας του ο Μιχάλης Παπαγιάννης! Με τον ίδιο τρόπο! Και βέβαια, επειδή "σόϊ πάει το βασίλειο", ο γραμματές του γραμματέα, ο Μιχάλης Παπαγιάννης δηλαδή, διόρισε την ... κόρη του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Οι πληροφορίες ότι διόρισαν και τον γραμματές του γραμματές του γραμματέα που διόρισε τον γιό του που είχε διόρισε τον μπατζανάκη του Στεφάνου, διαψεύδονται αρμοδίως.

Και να πούμε και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό: Στην Βουλή υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων: Οι προύχοντες και οι είλωτες: Οι πρώτοι είναι οι κομματικοί διορισμοί (απασχολούνται κυρίως σε κάτι βιβλιοθήκες, επιστημονικές υπηρεσίες, δημόσιες σχέσεις, γραφεία κομμμάτων κλπ) που δεν τους ξέρουν ούτε πως είναι στην φάτσα τους οι αστυνομικοί της εισόδου.

Οι δεύτεροι, οι είλωτες, είναι αυτοί που εργάζονται 12 και 18 ώρες την ημέρα, πολλές φορές Σάββατα και Κυριακές στις διευθύνσεις-φωτιά της στενογραφικής, των πρακτικών, των επιτροπών της Βουλής κλπ. Όπου υπάρχει και μεγάλη έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και για αυτό σχεδόν ποτέ η εργασία τους δεν περιορίζεται στο οκτάωρο. Αλλά όλοι παίρνουν τα ίδια λεφτά! Και οι "κόπροι" των κομμάτων και οι συνεπείς εργαζόμενοι.

Έχει άδικο, μετά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος που λέει ότι "αισθάνεται σιχασιά και αηδία με αυτά που βλέπει μέσα στην Βουλή";

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.