2 Σεπτεμβρίου 2012

15:03
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Σκηνές που παραπέμπουν στην μακρινή Κολομβία εκτυλίχθηκαν όπως αποκαλύπτουμε χθες βράδυ, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου πήγαν να «κατασχέσουν» το κατασχεμένο... κοντέινερ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, που περιείχε 585.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα [φωτο].

Όπως μάλιστα είχε καταδείξει η έρευνα του ΣΔΟΕ που είχε σφραγίσει από της 30 Αυγούστου το κοντέινερ, τα 11.700.000 τσιγάρα, στα χαρτιά έφεραν την ένδειξη «Αιγυπτιακά κεραμίδια».

Το «κατόρθωμα» του Λιμενικού εκτυλίχθηκε χθες 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 ώρα το βράδυ όταν πολυμελής ομάδα της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με επικεφαλής μάλιστα λένε οι πληροφορίες τον Διοικητή τους, έκανε έφοδο στη ΣΕΜΠΟ στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Ε’ Τελωνείου Πειραιά χωρίς όμως να έχουν ενημερώσει καμία συναρμόδια Υπηρεσία, [όπως το Ε’ Τελωνείο], απαίτησαν από τους υπεύθυνους του ΣΕΠ [Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων] να ερευνήσουν κοντέινερ για λαθραία τσιγάρα διαβεβαιώνοντας ότι έχουν και την έγκριση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Οι υπεύθυνοι της ΣΕΠ ενημέρωσαν τον επικεφαλής ότι πρέπει να παρίσταται εκπρόσωπος του αρμόδιου Τελωνείου για να παραβιαστεί η σφραγίδα του εμπορευματοκιβωτίου και να ανοιχτεί.

Ειδοποιήθηκε το Τελωνείο και αφού μετέβη ο αρμόδιος υπάλληλος διεπίστωσε ότι είχαν ήδη διαρρήξει τη σφραγίδα και είχαν ανοίξει το εμπορευματοκιβώτιο απουσία εκπροσώπων του Ε’ Τελωνείου.

Ο υπάλληλος του Ε’ Τελωνείου διαπίστωσε τότε ότι επρόκειτο για το εμπορευματοκιβώτιο που είχε δεσμεύσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ την 28-08-12 και είχε προβεί στην κατάσχεση του την 30-08-12. Το περιεχόμενο του ήταν λαθραία τσιγάρα για τα οποία το Υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει μάλιστα Δελτίο τύπου την 31-08-12 και με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Πηγή : fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.