2 Σεπτεμβρίου 2012

13:48
Στο τραπέζι των νέων μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έπεσε για άλλη μια φορά την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σενάριο που συζητείται επικεντρώνεται πλέον στην εκ περιτροπής εργασία στον δημόσιο τομέα, με τους δημοσίους υπαλλήλους να εργάζονται το 1/3 του μήνα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αυτό που συζητείται πρωτίστως είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται τρεις εβδομάδες το μήνα και να λαμβάνουν μειωμένο μισθό κατά 35%.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ηπιότερη μορφή εφεδρείας, αφού οι υπάλληλοι θα χάσουν μικρότερο ποσοστό από τον μισθό τους και δεν θα μείνουν κενά στη διοίκηση.

Ήδη, μάλιστα, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπάλληλοι που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Την ίδια ώρα, προχωρά και η αξιολόγηση των δομών του κράτους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσει και η διαδικασία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ.

Πηγή : newspost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.