2 Σεπτεμβρίου 2012

10:46
Aνατροπή πολιτικού σκηνικού: Πάει για τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με διψήφιο ποσοστό

Aνατροπή πολιτικού σκηνικού: Πάει για τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με διψήφιο ποσοστό
Mια ανάσα πριν από την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές (γενική η εντύπωση ότι δεν θα αργήσουν...) βρίσκεται βρίσκεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσύ Αυγή, καθώς σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς συγκεντρώνει ποσοστό 8,6% χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων κάτι που σημαίνει ότι έχει "κλειδωμένο" το διψήφιο νούμερο όποτε και αν γίνουν εκλογές. Και αυτό με τον ηγέτη του κόμματος τον Ν.Μιχαλολιάκο να απολαμβάνει την προσωπική προτίμηση σχεδόν 1 στους 5 ψηφοφόρους (18,5% δημοφιλία)!


Και λαμβανομένου υπ'όψιν ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει σταθερά δυνάμεις (χωρίς πάντως να επιβεβαιώνονται αυτοί που υποστήριζαν ότι η αποστασιοποίηση κορυφαίων στελχών θα το ρίξει κοντά στα ποσοστά του ΚΚΕ) η πολιτική δυναμική που έχει αποκτήσει το εθνικιστικό κόμμα δείχνει οτι είναι θέμα χρόνου η τρίτη θέση σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη κυβενρητική φθορά που θα έχει το ΠΑΣΟΚ.

Είναι βεβαιο ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Λαϊκός Σύνδεσμος "μιλά στην καρδιά" πολλών Ελλήνων και όχι μόνο της δεξιάς...

Από εκεί και πέρα η ΝΔ παραμένει μπροστά με δύο μονάδες.

Συγκεκριμένα προβάδισμα 2 μονάδων (ποσοστό 24,8% έναντι 22,8%) διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός τότι αυτό το σχεδόν 30% που είχε κερδίσει η ΝΔ ηταν συγκυρικό και "αναγκαστατικό" αφού μόλις πριν σάράντα ημέρες στις εκλογές της 6ης Μαϊου είχε αποσπάσει ποσοστό μόλις 18,92% και μόνο η "αστική" πανστρατιά και ο φόβος εξοδου από το ευρώ έδωσαν την νίκη στο κόμμα του Α.Σαμαρά. Πάντως και το 24% χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων είναι καλό για τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ αποσπά 9,8%, και Χρυσή Αυγή 8,6%. Κρατούν τι δυνάμεις του με ελαφρά ανοδική τάση οι ι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6,8%) αφού με αναγωγή των αναποφάσιστων φτάνουν περί το 8%.

Η ΔΗΜΑΡ αρχίζει και υποχωρεί με 5,2% (είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η ΔΗΜΑΡ θα λεηλατηθεί αό τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί υπό προϋποθέσεις να κινδυνέψει ακόμα και η είσοδός της στην επόμενη Βουλή και το ΚΚΕ στο 4,7%, παγιώνει πλέον τον χαρκτήρα ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς, έναν ρόλο που έπαιζε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από 10 στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το 30%, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το 19%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος το 23%, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος το 18,5%, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης το 34% και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής απέναντι στη συμφωνία των κομμάτων που τη στηρίζουν και 37% θεωρεί πως είναι συνεπής.
http://greeknation.blogspot.gr/
defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.