24 Μαΐου 2012

11:49
Γράφει ο Β. Α. Κόκκινος

Η ενημέρωση του ελληνικού λαού εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, τη γραμμή που αυτοί δίδουν στους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους και τον τρόπο με τον οποίο οι τελευταίοι εκτελούν τις εντολές τους.

Οι εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα άνω δίκτυα, επηρεάζουν την εκλογή τους, ενόψει της συνηθείας των ψηφοφόρων, να ψηφίζουν γνωστά σ’ αυτούς ονόματα, έστω κι αν δεν έχουν σαφή γνώση του χαρακτήρος τους, της μορφώσεώς τους και των ικανοτήτων τους.

Η επιρροή των ΜΜΕ είναι μεγαλυτέρα και ασφαλεστέρα, αν ο υποψήφιος σχολιάζεται ευνοϊκώς. Αλλά και εάν επικρίνεται, οπωσδήποτε η αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου λειτουργεί υπέρ αυτού. Ενόψει τούτων δυσκόλως οιοσδήποτε εχέφρων πολίτης αναμειγνύεται στα κοινά, με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερο το πεδίο της πολιτικής, στους γόνους των πολιτικών «τζακιών» και τους έχοντες δυνατότητα προβολής στα ΜΜΕ.

Παρά τούτο, σε εκδήλωση αποδοκιμασίας του κρατούντος πολιτικού συστήματος, ο λαός ψήφισε απίθανα πρόσωπα και κόμματα, το σύνολο των ψήφων των οποίων δεν είναι ευκαταφρόνητο. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι ουδείς των νεαρών αρχηγών αναφέρεται στα εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στους οπαδούς του αριστερού χώρου, ωσάν οι άλλοι πολίτες να μην είναι Έλληνες. Και ο κ. Καμμένος επίσης απευθύνεται στους ανεξάρτητους Έλληνες, ωσάν οι οπαδοί των άλλων κομμάτων να μην είναι ανεξάρτητοι.

Αναφέρονται όλοι στο μνημόνιο, ως επιβληθέν δήθεν δια της βίας. Ξέχασαν ότι προ των εκλογών του 2009, ο Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια να μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 30% ετησίως, να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις για μια τριετία, χωρίς περικοπή των δώρων εορτών και να επιδιώξει την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ.

Ο Γ. Παπανδρέου όμως κατέκρινε αυτόν, για τη δέσμευση του παγώματος των μισθών και συντάξεων επί μία τριετία και υποσχέθηκε στο λαό ότι ο ίδιος θα δώσει αμέσως αυξήσεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού. Αντί τούτου όμως ανέπτυξε μυστικές συνεννοήσεις με τον κ. Στρος Καν, για τη δανειοδότηση της Ελλάδος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, της οποίας τις συνέπειες γνώριζε. Αδικαιολογήτως παρέλειψε να δανεισθεί από την ελεύθερη αγορά τα αναγκαία ποσά με το τότε χαμηλό επιτόκιο και κατηγορούσε τους μεν Έλληνες ως διεφθαρμένους, την οικονομία της χώρας μας δε ως ευρισκομένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Άρα οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου διέπραξαν απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή η έναρξη της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξετάσεως. Όλα τα κόμματα όμως αποφεύγουν να ζητήσουν τούτο και ομιλούν μόνον για αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Αλλά εάν η νέα Βουλή παραλείψει τη δίωξη των υπαιτίων της σημερινής καταστάσεως της χώρας, θα παραγραφεί η ποινική ευθύνη τούτων μετά τη διάλυσή της. Να σημειωθεί ότι κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος η Βουλή θα ‘πρεπε να έχει ήδη συγκληθεί.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι νέοι αρχηγίσκοι απέδειξαν με όσα λέγουν ότι δεν είναι αντάξιοι των περιστάσεων. Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, διότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ από της ανόδου του στην εξουσία δανειζόταν για την παροχή υψηλών παροχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου και την πρόσληψη νέων στις ΔΕΚΟ με μισθούς ανωτέρους εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων. Δανειζόταν ακόμη, για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων σε τιμές υπέρογκες και ανώτερες των αγοραίων.

Με τη λεγομένη «αγορά του αιώνος» αγοράσθηκαν από τη Γαλλία του Μιτεράν, 40 περίπου Μιράζ, χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε τιμή τριπλασία περίπου εκείνης που πωλήθηκαν τα αυτά αεροπλάνα με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε δύο άλλες χώρες της Ευρώπης. Το 1989 ο τότε αρχηγός του ΚΚΕ, ενώ συνεφώνησε για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, για το «σκάνδαλο Κοσκωτά» στην υπόθεση της Τραπέζης Κρήτης, αρνήθηκε να συμφωνήσει για την παραπομπή του και για την «αγορά του αιώνος».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα δεν ζητούν την παραπομπή στο αρμόδιο Δικαστήριο των υπαιτίων της εξαθλιώσεως της Ελλάδος, αλλά μόνο την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου απλής αναλογικής, οπότε δρομολογείται η παραγραφή της ποινικής ευθύνης των ανωτέρω. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει με τα μνημόνια, για να αποφύγει τη χρεοκοπία της και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Τα άλλα κόμματα ζητούν την αναθεώρηση των υποχρεώσεων εκ των μνημονίων, ώστε να δοθεί μακρύτερος χρόνος εξοφλήσεως αυτών και να αφαιρεθούν από τις οφειλές, εκείνα που έχουν ήδη εξοφληθεί δια καταβολής υπερβολικών τόκων (25%) ή συνήφθησαν χωρίς όφελος της Ελλάδος, ήτοι προς εξυπηρέτηση των δανειστών.

Πολλές φορές έχει επισημανθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όφειλε να ανακοινώσει τα ποσά που οφείλουμε, την αιτία της οφειλής τους, το συμφωνηθέν για το καθένα επιτόκιο και τους καταβληθέντες τόκους. Αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί το απέφευγαν. Ουδέποτε πληροφόρησαν τον λαό περί των ανωτέρω.

Το ελληνικό κράτος έχει παραλύσει. Ασχολείται μόνο με το πώς θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις των μνημονίων, οι συνταγές των οποίων θα καταστήσουν βαθυτέρα την ύφεση. Είναι γνωστό ότι αυτή αντιμετωπίζεται μόνον με ενίσχυση της ενεργού ζητήσεως και όχι δια καταβαραθρώσεως αυτής. Τούτο παραδέχονται όλοι οι οικονομολόγοι. Αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και το εγνώριζε, όπως προ των εκλογών του 2009 είχε δηλώσει, έπραξε το αντίθετο, περικόπτων ανηλεώς μισθούς και συντάξεις.

Όλα τα κόμματα ψελλίζουν τη λέξη «ανάπτυξη». Αλλά ουδείς αποσαφηνίζει πώς την εννοεί και πώς θα επέλθει. Το απλούστερο που μπορεί να γίνει, για να βελτιωθεί η οικονομία, στη φάση που βρισκόμαστε, είναι: Να περιορισθεί η φορολογία. Οπότε θα αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους. Να βελτιωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Οπότε θα κινηθεί το εμπόριο και η οικονομία. Να ενισχυθεί από το κράτος αμέσως η οικόσιτη και επιχειρηματική κτηνοτροφία, που μπορούν να αποφέρουν πλουτισμό, χωρίς δαπάνες στο κράτος και συγχρόνως να δημιουργήσουν απασχόληση στον αγροτικό πληθυσμό. Να καθοδηγηθούν οι αγρότες, για την επίδοσή τους σε παραγωγικές καλλιέργειες. Οι γεωπόνοι δεν έχουν θέση στα γραφεία των μεγαλουπόλεων, αλλά μόνον πλησίον των αγροτών. Και οι νεαροί οικογενειάρχες, που εγκαθίστανται στις επαρχίες, να έχουν φορολογικά πλεονεκτήματα.

Κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις στερείται οιουδήποτε κύρους. Η Ελλάδα αδυνατεί να κινήσει τα αεροπλάνα και τα πλοία, λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προτιμούσαν να πληρώνουν δισεκατομμύρια για οικονομικούς συμβούλους, άχρηστες Ανεξάρτητες Αρχές και ύποπτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά όχι για να ικανοποιήσει τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα αριστερά κόμματα και το ΚΚΕ ενδιαφέρονται μόνον για τους συνδικαλιστές και τα μέλη τους. Ποτέ για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την υγεία, την έννομη λειτουργία του κράτους και τους πολίτες που δεν είναι οπαδοί τους. Έλληνες όμως δεν είναι μόνον οι αριστεροί και οι κομμουνιστές, αλλά και όλοι οι άλλοι πολίτες, που είναι αριθμητικώς περισσότεροι.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.