24 Μαΐου 2012

11:48
Πως μία επιτροπή που συστήθηκε για την επίσπευση της είσπραξης των οφειλών, μετατράπηκε σε καταφύγιο των μεγαοοφειλετών.

Φορολογικά πρόστιμα περισσότερων από 2,3 δισ. ευρώ μένουν ανείσπρακτα, καθώς η αρμόδια επιτροπή που σύστησε το υπουργείο Οικονομικών πριν από 10 μήνες για την επίσπευση της είσπραξης παραμένει χωρίς... στελέχη!

Η επιτροπή Α70 δεν έχει λειτουργήσει ποτέ από την ημέρα σύστασής της, με αποτέλεσμα να έχει μετεξελιχθεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο μεγαλοοφειλετών που επιθυμούν να καθυστερήσουν όσο μπορούν την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επίμαχη επιτροπή είχε αρχικά ως στόχο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων, ενώ είχε υπολογιστεί ότι θα εξετάζονται διαφορές που αφορούν οφειλές από 300.000 και πάνω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ο λόγος που ποτέ δε λειτούργησε η εν λόγω επιτροπή, είναι ότι οι δύο δικαστικοί που θα έπρεπε να τη στελεχώσουν δε βρέθηκαν ποτέ, καθώς οι θέσεις είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν άμισθες.

Αποτέλεσμα ήταν όποιος οφειλέτης του Δημοσίου ήθελε να αποφύγει την καταβολή των χρεών του, να προσφεύγει στην επιτροπή Α 70, γνωρίζοντας ότι δε λειτουργεί!
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η επίμαχη επιτροπή στελεχώθηκε πρόσφατα και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει το έργο της.


24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.