24 Μαΐου 2012

19:28


Τη μισή "κουκούλα" στο θέμα της μνημονιακής κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων (που ανατρέποντας τον πυρήνα του εργατικού δικαίου προκάλεσε σε χρόνο - ρεκόρ μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα -έως και 50%) έβγαλε με τον γνωστό κυνικό του τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας το μισό μέρος του παρασκηνίου και των συζητήσεων κυβέρνησης - Παπαδήμου - τρόικας - εργοδοτών.
Οι αντιδράσεις στις... αποκαλύψεις Βενιζέλου ήταν σφοδρές. Η Αυτόνομη Παρέμβαση σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "η κυνική ομολογία του κ. Βενιζέλου, ότι οι εργοδότες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων χρησιμοποιούσαν ως διαμεσολαβητή την τρόικα για να προωθήσουν το άμεσο ξήλωμα των ΣΣΕ, θα παραμείνει ατελής αν δεν συμπληρωθεί με την παραδοχή ότι οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου ανέλαβαν στη συνέχεια να διεκπεραιώσουν στο ακέραιο όλη τη βρόμικη δουλειά σε βάρος των εργαζομένων.
Οι εργοδότες ούτε στα καλύτερα όνειρα τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έβρισκαν τόσους πρόθυμους για να ικανοποιήσουν το σύνολο των διαχρονικών αιτημάτων τους, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των εργαζομένων".

Όπως ακόμα σημειώνει, "Βενιζέλος και Σαμαράς, που ψήφισαν το 2ο Μνημόνιο του Φεβρουαρίου με το σύνθημα 'Μνημόνιο ή θάνατος', υπόσχονται τώρα τη δήθεν αναθεώρηση του Μνημονίου, προφανώς για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη σφαγή των συντάξεων με αναδρομική ισχύ και για να θαμπώσουν την εικόνα από την εργοδοτική επιδρομή που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. Με απύθμενη δόση υποκρισίας και ψεμάτων, τα κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου μιλούν με αυταρέσκεια για τη δανειακή σύμβαση αποσιωπώντας, την ίδια ώρα, το άρθρο 1, που εμπεριέχει τα αντεργατικά μέτρα καταστροφής για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συντάξεις".
Δηκτικά είναι και τα σχόλια της ΔΑΚΕ, που ειρωνικά χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "μέγα διαπραγματευτή", εκτός από "μέγα συνταγματολόγο και... οικονομολόγο!". Μάλιστα τον καλεί να πει "τα ονόματα των σύγχρονων κουκουλοφόρων", ενώ, τέλος, επισημαίνει: "Αποδεικνύεται ότι είχαμε 100% δίκιο, όταν λέγαμε ότι δεν ζητάει η τρόικα τα μέτρα που με περισσή ευκολία ζήτησε από τη ΓΣΕΕ ο εκπρόσωπος των τραπεζών και των εργοδοτών κ. Παπαδήμος και εκτέλεσαν με θρησκευτική ευλάβεια ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουτρουμάνης".

http://vathiprasino.blogspot.com/
ΑΥΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.