6 Οκτωβρίου 2011

20:01

Μία διαφορετική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι Ιταλοί, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο Μπερλουσκόνι περί νομιμότητας των ιστολογίων.

Κλείνοντας τα στόματά τους με μονωτική ταινία οι Ιταλοί πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το νέο νόμο, ενώ οι διαχειριστές της ιταλικής έκδοσης του Wikipedia αποφάσισαν να «κατεβάσουν» τη σελίδα.
Σημειώνεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί εδώ κι ένα χρόνο να περάσει αυτό τον νόμο που επιφέρει νέους περιορισμούς στις αναρτήσεις των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με τον ισχυρισμό πως ότι έτσι θα προστατευτούν τα δικαιώματα των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, η on line εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, καθώς και διαχειριστές ηλεκτρονικών εφημερίδων ισχυρίζονται πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ενοχλημένος από τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις που αποκάλυπταν τις συνομιλίες του με επιχειρηματία που πλήρωνε τις ανήλικες συνοδούς που παρίσταντο στα πάρτι του.

Μάλιστα, στις εν λόγω συνομιλίες ακούγεται ο Ιταλός πρωθυπουργός να προσβάλει τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αλλά και την ίδια του τη χώρα. «Οι πυλώνες πάνω στους οποίους “χτίστηκε” η Wikipedia- ουδετερότητα, ελευθερία κι αξιοπιστία», με αυτό το νομοσχέδιο κατακεραυνώνονται, δήλωσαν οι διαχειριστές της on line εγκυκλοπαίδειας (The Users of Wikipedia).

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.