6 Οκτωβρίου 2011

19:57


Η ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών επιβραδύνεται από τον ανασταλτικό παράγοντα της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΔ), σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Aegean airlines, Ευτύχης Βασιλάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ο ΔΑΑ είναι από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και το ακριβότερο με διαφορά από άλλα αντίστοιχα ανταγωνιστικά αεροδρόμια. Ειδικότερα, όπως είπε, οι χρεώσεις ανά επιβάτη στον ΔΑΑ είναι 32 ευρώ για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 42 για εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι αντίστοιχες χρεώσεις είναι σε Βαρκελώνη 9 ευρώ, Μαδρίτη 10, Μιλάνο και Ρώμη 15, Κωνσταντινούπολη 11 και Λισαβόνα 12.

Για το 2011 και με στοιχεία έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Aegean μετέφερε 2.382.040 επιβάτες στο εσωτερικό, παρουσιάζοντας ετήσια μείωση της τάξης του 4% και 2.811.985 στο δίκτυο εξωτερικού παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση του αριθμού των επιβατών εξωτερικού από και προς την Αθήνα το ίδιο διάστημα ήταν 9%, από τη Θεσσαλονίκη 13%, από το Ηράκλειο 23% και από τη Ρόδο 34%, γεγονός που όπως είπε, «δικαιώνει την πολιτική της εταιρείας να χρησιμοποιήσει ως αιχμή των πτήσεών της, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και τα μεγάλα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.