25 Αυγούστου 2010

09:47
1
Την αντίθεση της προς την κυβέρνηση να τινάξει στον αέρα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα εξέφρασε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση, με αφορμή, όπως αναφέρει, τις απολύσεις εργαζομένων στο Μετρό και τον ΟΣΕ και γενικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που προωθεί η κυβέρνηση του Μνημονίου, με το πρόσχημα ότι οι οργανισμοί αυτοί είναι ζημιογόνοι.

«Χθες, ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Μετρό επιμένει στη μη ανανέωση των συμβάσεων 286 εργαζόμενων, εξυπηρετώντας καταφανέστατα μικροκομματικά συμφέροντα και τούτο, γιατί, όπως βεβαιώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη αδειών», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

«Παράλληλα, στον ΟΣΕ, ο υπουργός υποδομών, Δ. Ρέππας, φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο των περικοπών θέσεων εργασίας, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως καταβάλλει - δήθεν - προσπάθειες να μη γίνουν απολύσεις. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε στα ΜΜΕ το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ περιλαμβάνει κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι της Επικράτειας, που σημαίνει αυτόματα και κατάργηση θέσεων εργασίας. Μιλάει για χρέη του ΟΣΕ της τάξης των 10 δισ. ευρώ, αλλά δεν λέει ότι τα 7,7 δισ. ευρώ είναι οφειλές του δημοσίου στον ΟΣΕ για τις υποδομές και το 1,7 δισ. οφειλές επίσης του δημοσίου στον ΟΣΕ για επιδότηση εισιτηρίων και άγονων γραμμών. Δεν λέει ότι στο «πλεονάζον προσωπικό» οφείλονται 20.000 ημέρες ρεπό, άρα μόνο πλεονάζον δεν μπορεί να είναι».

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους εντολείς της «κατακτητές» να τινάξουν στον αέρα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Και σε αυτή την περίπτωση, δυναμώνουμε τη φωνή μας στο πλευρό των εργαζομένων στα σιδηροδρομικά δίκτυα φωνάζοντας: «Μολών λαβέ» στο Μετρό και τον ΟΣΕ», καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
Πηγή
Το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ το πήραμε απο: http://www.etheldrivers.gr/

1 σχόλια:

  1. απο που ξεφυτρωσανε αυτοί του μολων λαβε??? αυτοι εχουν αυτοκαταργηθει. φαίνεται καταλαβαν πως καταργούνται και επισήμως αφου καταργουνται οπου ναναι και οι συμβασεις του μαιντανου που υπογραφανε γιατι αλλιως δεν εξηγειται τετοιο σπαρτιάτικο ξεσσπασμα. Μηπως θα ταμπουρωθούνε κιολας στην πατησιων με τιποτα γκράδες?? παληκάρια η πλάκα που ξκάνετε τοσα χρονια και τα χαιδολογήματα με τον σεβ και τις εξουσίες για να παριστανετε τους παραγοντες τελειώνει. βρειτε καμια δουλεια αλλου. η καλύτερα. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.