13 Μαΐου 2010

22:57
ΝΕΑ γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, ενώ προανήγγειλαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει τον χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους, ενώ το κράτος αποσύρεται από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές».

Επιπλέον σημειώνεται πως «το πάρτι επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους». Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη της απεργίας στις 20 Μαΐου, και όχι στις 19, για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών.

Και συλλαλητήρια.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων ύστερα από ενημερωτικές συγκεντρώσεις - συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. περικοπές μισθών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος απάντησε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξέρουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ΔΝΤ δεν θα σταματήσει να ζητά θυσίες από τους ανθρώπους της εργασίας. Οι συνταγές του είναι καταστροφικές». «Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και η απάντησή μας θα είναι άμεση με μια γενική απεργία την επόμενη Πέμπτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.


Πηγή : tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.