15 Μαΐου 2010

19:43
3
Το τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την συγχώνευση των ΕΦΣΕ και ΕΠΣΕ και την μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα . Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την γνώμη μου για όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν σύμφωνα με αυτά που διαβάζω και γνωρίζω δουλεύοντας σαν οδηγός ΤΡΟΛΛΕΥ.

1. Ο ΟΑΣΑ συμβάλλεται με τους ΕΦΣΕ (ΗΛΠΑΠ - ΕΘΕΛ - ΗΣΑΠ ) και τις ΕΠΣΕ ( ΑΜΕΛ - ΤΡΑΜ -ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ) για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

2. ΟΛΕΣ οι εταιρίες είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί να γίνουν οι συγχωνεύσεις για να επιτευχθούν οι οικονομίες κλίμακος που αναφέρθηκε ο κύριος υπουργός .

Άρα το μόνο που μένει είναι να δούμε με ποιο κριτήριο θα γίνουν αυτές οι συγχωνεύσεις .

3. Στα πεπραγμένα του 2007 αναφέρονται τα παρακάτω :
Διακρίνουμε τότε ότι επικρατούσε η τάση μεταξύ επίγειων και υπόγειων μέσων .

Στα πεπραγμένα του 2008 σύμφωνα με τα παρακάτω κάτι άλλαξε:
Η εισαγωγή του ενιαίου εισιτήριου επέφερε αλλαγές και πλέον τα μέσα χαρακτηρίζονται σταθερής τροχιάς και τα λεωφορεία - τρόλεϊ.
Αυτό είναι και το πιθανό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο για την συγχώνευση και εδώ θα ήθελα να πω μερικά πράγματα .

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........................

3 σχόλια:

  1. O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ......ΟΙ ΑΛΛΟΙ

    Το τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα με αφορμή την ενοποίηση - συρίκνωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας η λέξη - Μητροπολιτικός - . Είναι μια καραμελίτσα ιδιαίτερα μασημένη αφού και ένας πρώην δήμαρχος ήθελε ο δήμος του να βαπτιστεί Μητροπολιτικός !
    Το όλο πρόβλημα αγαπητoί συνάδελφοι είναι ότι ορισμένοι τους έμεινε κουσούρι η αντιγραφή από τα μαθητικά τους χρόνια και προσπαθούν σήμερα , εννοείτε σε θέσεις πόστα που κατέχουν να αντιγράψουν το σύστημα δικτύων της Νέας Υόρκης !!! με της Αθήνας ;;;
    Ας είναι αφού δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά του τόνου από το κιλό δεν πειράζει. Εγώ όμως θα προχωρήσω παραπάνω και θα σας πω ότι όταν έγινε ενοποίηση εισιτηρίων, συγνώμη - όταν βγήκαν τα μητροπολιτικά εισιτήρια - στη εταιρεία διαπιστώθηκε μια τρύπα κάποιων χιλιάδων ευρώ (τριψήφιο νούμερο) που ο τότε Διευθυντής , μας έτρεχε στη Δικαιοσύνη και στα ....κανάλια.
    Μήπως σήμερα αυτή η ..... Ένωση ;;; θα βγάλει και άλλες τρύπες;;;
    Στο χώρος μας ένα άλλο χαρακτηριστικό που μας διακατέχει είναι το άθλημα. Ποιο; Αυτό στο πως να φορτώνεις τη εργασία σου στους άλλους. Τώρα που ο πρωθυπουργός πυροβόλησε σαν αφέτης έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου μέσα στη εταιρεία για το ποια θέση θα καταλάβει ο καθένας ιδιαίτερα σήμερα στη εποχή μας που εάν εργάζεσαι ...δε πληρώνεσαι.
    Η χώρα μπορεί να περνά δύσκολες στιγμές αλλά κανείς από τους λεγόμενους συνδικαλιστικούς φορείς που όλοι ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΑΣ να παριστάνει τη ουρά δεν έδωσαν δεκάρα για το λογαριασμό που έχει συγκροτηθεί για να σωθεί η...πατρίδα..
    Μόνο εάν δουλεύουμε με τις ήδη μισές πενιχρές αμοιβές θα σωθεί η χώρα.

    Το άθλημα της αργομισθίας μπορεί να το εξασκείται καλά αλλά για πόσο για ορισμένους.;;;

    Θα τελειώσω με ένα κουίζ μητροπολιτικό:

    Πόσες χιλιάδες δολάρια παίρνει σύνταξη ο πρώην συνδικαλιστής του σωματείου εργαζομένων στο μετρό της Ν. Υόρκης;

    Πόσες χιλιάδες ευρώ (πριν τις μειώσεις) παίρνει σύνταξη από το ΙΚΑ πρώην συνδικαλιστής στις λεγόμενες εκκολαπτόμενες μητροπολιτικές συγκοινωνίες Αθηνών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλαματιανέ,εσυ τα λες αλλα οπως λεει και ο ΚΑΚΟΣ η εταιρεια Νικολακοπουλος και σια δεν ασχολειται με αυτα τα ασημαντα γιατι με τους αρτινους βιαζονται για τις εκλογες μπα και χασουν την καρεκλα.ενω αμα πιασουνεν στασιδι απο τωρα οταν γινει η ενοποιηση θαχουνε ποντους και για το Δ.Σ. του νεου φορεα. ποια καρεκλα ρε μεγαλε που σε λιγο δεν θα μεινει κολυμπιθροξυλο. αφηστε τα σαπια και κοιτατε να δειτε τι θα κανετε με αυτα που κοβονται γιατι οι καρεκλες δεν ειναι μονο για να καθομαστε καμμια φορα σηκωνονται κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oloi ta lene sosta , kai oi texnites kai oi dioikitikoi kai oi enaerios , alla otan eprepe na htan oloi mazi stin enosi koitagan OLOI to simferon toys !!!!!!!Tora poy sfixan ta pragmata kanoyn tis plakas epitropes !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.