16 Μαΐου 2010

09:33
1
Οι συγχωνεύσεις που συνοδεύονται με οικονομίες κλίμακας αφορούν στην μείωση του μακροχρόνιου μέσου κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας.

Άρα για να γίνει η συγχώνευση πρέπει οι εταιρίες να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα << κοινά >> στοιχεία ώστε να υπάρχει και ταχύτητα και με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Στο μοντέλο που συζητεί το υπουργείο από την μια έχουμε την ΑΜΕΛ - ΗΣΑΠ ( ηλεκτρικά τρένα - υπόγεια ) και το ΤΡΑΜ (ηλεκτρικό τρένο - επίγειο ) και από την άλλη την ΕΘΕΛ ( θερμικά λεωφορεία ) με τον ΗΛΠΑΠ ( ηλεκτρικό λεωφορείο )

Πόσες ομοιότητες έχει το ΘΕΡΜΙΚΟ με το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ λεωφορείο και προωθείται αυτή η λύση;;; Ελάχιστες .

Το μοναδικό μέσο που ταιριάζει με το τρόλεϊ (ελαστιχοφόρο τραμ ) κατά μεγάλο βαθμό είναι το τραμ .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις :
Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας .
Δεν θέλω να αναφερθώ λεπτομερέστερα σε όλες τις τεχνικές ομοιότητες (τεχνολογία - τεχνογνωσία - υποδομές ) αυτών των δύο μέσων αλλά επιγραμματικά αναφέρω : υποσταθμοί ρεύματος , τηλεδιοίκηση υποσταθμών , εναέριο δίκτυο, επιδιόρθωση - επέκταση εναέριου δικτύου , συντήρηση - ανταλλακτικά οχημάτων , εκπαίδευση οδηγών ( ηλεκτροδηγοί ) και πολλά ακόμα . Είναι προφανές ότι περισσότερες ομοιότητες έχουν τα τρόλεϊ με τα τραμ παρά τα τρόλεϊ με τα θερμικά λεωφορεία.

Και η εξέλιξη - ιστορία συνεχίζεται:


1 σχόλια:

  1. Καλά τα λες φίλε Καλαματιανέ... Πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και όχι μια απόφαση αδαών ανθρώπων, που έχουν εισηγηθεί την συγχώνευση των ΗΛΠΑΠ με την ΕΘΕΛ προ ετών (προς Θεού δεν έχω τίποτα ούτε με την εταιρία, ούτε με τους συναδέλφους οδηγούς της ΕΘΕΛ).
    Αλλά αν εξαιρέσει κανείς από την περιγραφή της ακριβής ειδικότητας μας την τελευταία λέξη : Οδηγοί Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων . Καθώς και από την ονομασία της εταιρίας στην οποία εργαζόμαστε την δεύτερη λέξη : Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία Περιοχής Αθηνών Πειραιά και το ότι τα τρόλεϊ είναι ελαστιχοφόρα. Όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.
    Εναντιθέση και έναν απλό περαστικό να ρωτήσεις στον δρόμο με ποιο άλλο μεταφορικό μέσο μοιάζουν περισσότερο τα τρόλεϊ, βάση ενέργειας, κίνησης και λειτουργίας? Η απάντηση πιστεύω είναι μία και ακούει στο όνομα Τραμ.
    Και στο κάτω κάτω γιατί δεν ρωτάει και κάποιος τους απλούς εργαζόμενους με ποια εταιρία πιστεύουν ότι ταιριάζει η δική τους, βάση των λειτουργικών αναγκών της? Την φύση της εργασίας τους κλπ κλπ?
    Μήπως οι συνάδελφοι στην ΕΘΕΛ έχουνε να οδηγήσουν και σε εναέριο δίκτυο όπου θα πρέπει να διατηρήσουν π.χ. η να αλλάξουν πορεία στο όχημά τους μέσω ψαλιδιών?
    Μήπως λέω μήπως έχει η ΕΘΕΛ ειδικό προσωπικό για αποκατάσταση βλαβών και όχι μόνο του εναέριου δικτύου?
    Μήπως οι συνάδελφοι της τεχνικής υπηρεσίας της ΕΘΕΛ ξέρουν από ηλεκτρογεννήτριες, ινβέρτερ και κομβέρτερ?
    Και άλλα πολλά....
    Ας πρυτανεύσει επιτέλους η λογική σε αυτήν την Χώρα. Και επιτέλους ακουστέ και λίγο και εμάς τους απλούς πλην τίμιους εργαζόμενους... Εμείς σας εκλέγουμε για αντιπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ήρθε η στιγμή να μας ακούσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.