12 Δεκεμβρίου 2012

23:41
Παρόμοια επιστολή στάλθηκε και στους 100 γερουσιαστές των ΗΠΑ 
   (Mετάφραση στα ελληνικά, από το αυθεντικό κείμενο, στην αγγλική.)

Εντιμ. Μπαράκ Ομπάμα 
Πρόεδρον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 
The White House 1600 Pennsylvania Avenue NW 
Washington, DC 20500 

ΣΧΕΤΙΚΑ: Η πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η μεγάλη διαφθορά και η έλλειψη Δικαιοσύνης 

 Εντιμότατε κ. Πρόεδρε, 

Ως Αμερικανός ελληνικής καταγωγής και αφού Σας συγχαρώ γιά την επανεκλογή Σας, που μας γέμισε χαρά κι ελπίδα, θα ήθελα να θέσω υπόψην Σας ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τόπο καταγωγής μου, την Ελλάδα.

Η χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα πριν έρθω γιά μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ, την δεκαετία του '80, όπως γνωρίζετε, είναι χρεοκοπημένη και προσέφυγε στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση ως μέλος της, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεράστια ποσά, μέσω ''Μνημονίων'', που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Χώρια οι εκβιασμοί των δανειστών και κερδοσκόπων, γιά την αποδοχή των όρων τους, που επιβλήθηκαν με την ανοχή και σύμπραξη επίορκων Ελλήνων πολιτικών, με αποτέλεσμα να εξαθλιώνουν την χώρα και τον λαό της.

Το χρέος είναι υπέρμετρα μεγάλο και ΜΗ βιώσιμο και αν το μεγαλύτερο μέρος του ή όλο, δεν χαριστεί, η Ελλάδα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το αποπληρώσει και η χώρα θα καταστραφεί ολικά.

Κύριε Πρόεδρε,

Κάνετε κάτι γιά το θέμα αυτό, δώστε ελπίδα και ανακούφιση στον λαό της Ελλάδας.

Είναι επιτακτική ανάγκη.

Εκτός όμως των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, Σας επισημαίνω ένα ακόμα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: Διεφθαρμένοι και ανίκανοι πολιτικοί της Ελλάδας, αυτοί που την οδήγησαν στην καταστροφή, οι ίδιοι σχεδόν, ακόμα την κυβερνούν. 

Λογικά, οι ίδιοι που την κατάστρεψαν δεν μπορούν να την σώσουν. Στις τελευταίες εκλογές, καλοκαίρι 2012, ο λαός με ποσοστό 51.8% ψήφισε κόμματα που ήταν εναντίον των καταναγκαστικών ''Μνημονίων''. 

Αλλά κυβερνούν τρία κόμματα (μεταξύ αυτών το ΠΑΣΟΚ και η ''Νέα Δημοκρατία'', τα οποία, ατιμώρητα, καταλήστεψαν την χώρα), που συγκέντρωσαν 48.2% των ψήφων, επειδή ο εκλογικός νόμος, που αλλάζει ανάλογα με τα συμφέροντα των κομμάτων που κυβερνούν, τους έδωσε την δυνατότητα.

Τα κυβερνητικά κόμματα, παραπληροφόρησαν σκόπιμα, εξαπάτησαν, εκβίασαν, τρομοκράτησαν, την Βουλή και τον λαό, με την βοήθεια διαπλεκόμενων ΜΜΕ, γιά να ψηφιστούν τα τρία ''Μνημόνια''.

Οι βουλευτές δεν ρώτησαν κάν τους ψηφοφόρους τους τι και πως να ψηφίσουν στην Βουλή, απλά ακολούθησαν τις ''διαταγές'' των αρχηγών κομμάτων, οι οποίοι, ως δικτάτορες στα κόμματά τους, διαγράφουν αντιπρόσωπους του λαού, που δεν υπακούουν.

Το Σύνταγμα στην Ελλάδα παραβιάζεται, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νομιμοποιεί, με την υπογραφή του...σε Διατάγματα, ακόμα και νόμους που αργότερα αποδεικνύονται αντισυνταγματικοί. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ    ΕΔΩ