12 Δεκεμβρίου 2012

00:33


Απέδωσαν καρπούς οι εντατικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και αυτό φαίνεται από τα έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 12% και το Νοέμβριο, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κατά 5%.

Έτσι, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Μεταφορών μετατέθηκαν για τον Οκτώβριο, ενώ από πλευράς υπουργείου εκφράζεται αισιοδοξία ότι οι αυξήσεις μπορούν να αποφευχθούν αν εξασφαλιστούν περίπου 25 εκατ. ευρώ από τις αυξήσεις των εσόδων.

Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, "η τρόικα σε σχέση με την μετάθεση της αύξησης των εισιτηρίων, δεν επείσθη λόγω των διπλωματικών μας ικανοτήτων, επείσθη λόγω των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που υπήρχαν σε μόλις ενάμιση μήνα. Και γι' αυτό το λόγο θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με κάθε μέσο".

Ο υπουργός Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του εκσυχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών, πρόσθεσε και άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης. Το επιβατικό κοινό αρχές του νέου έτους θα μπορεί να προμηθεύεται δεσμίδα 11 εισιτηρίων στην τιμή των 10, ενώ τους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως είπε ο υπουργός, και αυτό σημαίνει ότι από το 2014 θα τοποθετηθούν μπάρες στις εισόδους των μέσων μεταφοράς. Επίσης τα συνεργεία ελέγχου θα ενισχυθούν με υπαλλήλους που θα βγουν από τα γραφεία.

Ο γενικός γραμματέας μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, σημείωσε ότι οι έλεγχοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα γίνονται με 120 – 150 άτομα και στα λεωφορεία με 100-120 άτομα, τα οποία θα είναι μόνιμοι ελεγκτές.

Εν τω μεταξύ, πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει στο αρμόδιο υπουργείο η αντίδραση των εργαζομένων στην επικείμενη ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Προειδοποιούν ότι αν δεν εξαιρεθούν θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας.

Κατά την παρουσίαση εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην μετεγκατάσταση των σταθμών του ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιοσίων, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Ελαιώνα Αττικής. Εκεί θα ανεγερθεί και εμπορικό κέντρο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χώρους αναψυχής και πρασίνου. Όλα αυτά θα κατασκευαστούν , όπως είπε, μέσω συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η επέκταση του Μετρό προς Ανθούπολη θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, είπε ο κ. Χατζηδάκης, προς το Ελληνικό τον Ιούλιο και προς το Χαϊδάρι τον Σεπτέμβριο.

 http://www.megatv.com/