12 Δεκεμβρίου 2012

15:38

 

Η προκλητική και ιδιαίτερα γενναιόδωρη επιχορήγηση που λάμβανε ο ΟΑΣΘ από το κράτος, η οποία αναδείχθηκε από την «Κ», μπαίνει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης .

«Με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμού υπάρχει μια περιοριστική πολιτική. Υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά του ΟΑΣΘ, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η όποια πολιτική περιορισμένης επιδότησης υπάρχει στην Αθήνα, αντίστοιχη πολιτική περιορισμένης επιδότησης πρέπει να υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη».

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών  Νίκος Σταθόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μαζί με τον ΟΑΣΘ έχουν ορίσει κοινή επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί άμεσα «για το πώς είναι δυνατό η νέα γεωμετρία της εξυπηρέτησης της Θεσσαλονίκης να χωρέσει μέσα σε αυτά που το υπουργείο Οικονομικών και το μνημόνιο έχουν προδιαγράψει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα εξετάσει «το σύνολο των επιπτώσεων της σύμβασης του ανασχεδιασμού και φυσικά θα αναφέρει στους αρμόδιους υπουργούς και θα προχωρήσουμε σε μια συντεταγμένη πορεία. Αλλά είναι προφανές ότι τα πράγματα θα πρέπει να πάνε στην ίδια κατεύθυνση, τόσο σε επίπεδο ύψους επιδότησης όσο και σε επίπεδο οργάνωσης της συγκοινωνιακής υπηρεσίας. Με ό,τι αυτό σημαίνει: επανασχεδιασμός, συμμετοχή των εργαζομένων, των μετόχων και τα λοιπά».
 http://www.karfitsa.gr/