12 Δεκεμβρίου 2012

22:57
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι, σσες,

Είναι δύσκολες οι στιγμές που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ-όπως βέβαια όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας - καθώς έχουμε στοχοποιηθεί από τους Κυβερνώντες που έβαλαν τα όργανα του συστήματος (Μ.Μ.Ε) να μας επιτίθενται σε καθημερινή βάση σε μια προσπάθεια να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας πριν επιχειρήσουν οι ίδιοι την επέλασή τους στα κεκτημένα μας, όπως έχουν ήδη κάνει στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων αυτής της χώρας.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον μας δόθηκε από βουλευτή του ΚΚΕ με σχετική επερώτηση στην Βουλή για το θέμα του ΟΑΣΘ……………… 

Τυχαία;; Εμείς στις δύσκολες και πονηρές περιόδους που βιώνουμε, διατηρούμε επιφυλάξεις για το αν η επερώτηση έγινε συμπτωματικά αυτή την εποχή….. 

Υπάρχει και μια λαική ρήση που λέει: <<Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται>> και ταιριάζει απόλυτα στην παράταξη της ΔΑΣ ΟΑΣΘ η οποία νομίζει ότι επιτέλους της δίνεται η δυνατότητα να βγει από την αφάνεια εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την εποχή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. 

Να μας πουν επιτέλους σε ποια οργάνωση - σωματείο ή άλλο χώρο που ελέγχει το ΠΑΜΕ πέτυχαν ΣΣΕ με αύξηση ή έστω διατήρηση των κεκτημένων; Εμείς γνωρίζουμε ότι όπου είχαν την ευθύνη ισοπέδωσαν τα πάντα στον βωμό του κομματικού τους συμφέροντος……… 

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παρασύρουμε τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ σε κινήσεις πανικού και κινητοποιήσεις εντυπωσιασμού οδηγώντας τους στην ολική καταστροφή. 

Εμείς σαν Διοίκηση του Συνδικάτου, σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, έχουμε την γνώση και εμπειρία να αξιολογούμε καθημερινά την συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση και με απόλυτη υπευθυνότητα να κάνουμε τις κινήσεις που απαιτούν οι περιστάσεις. 

Συνάδελφοι, δεν παραδώσαμε τα όπλα, ούτε εγκαταλείψαμε την μάχη. Οι εποχές έχουν αλλάξει και αγωνιζόμαστε καθημερινά να αντικρούσουμε τον ύπουλο και βρώμικο πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει οι Κυβερνώντες και τα όργανά τους. Ξέρουμε να τους αντικρούουμε, όπως επίσης και τους <<Δούρειους ΄Ιππους>> του ΚΚΕ και των Μ.Μ.Ε. τα οποία ως γνωστόν είναι οι λαγοί των Κυβερνήσεων.

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της δημοσιότητας των προβλημάτων μας όπως θέλει το σύστημα και επιζητά η ΔΑΣ, ο καθένας για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς.

Επικαλούνται ξαφνικά τον νόμο 2898/2001 οι κομματικοί εντολοδόχοι της ΔΑΣ, ένα νόμο που εμείς τον δημιουργήσαμε διασφαλίζοντας τους εργαζόμενους επί σειρά ετών και σήμερα αποτελεί την ασπίδα μας στην επίθεση που δεχόμαστε. Ξεχνούν ότι επί σειρά ετών με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις μας καταφέρονταν εναντίον του Ν.2898; Ευτυχώς το σύνολο των εργαζομένων έχει μνήμη και κρίση……..

Συνάδελφοι, να είστε σίγουροι ότι θα ειπωθούν ΟΛΑ την κατάλληλη στιγμή για τα <<παιχνίδια>> και τις μεθοδεύσεις της κάθε πλευράς και κάθε εμπλεκόμενου που μας οδήγησαν στην σημερινή κρίσιμη κατάσταση. Αυτή την εποχή όμως, αυτό που προέχει είναι η σύμπνοια, η συνεχή συσπείρωση καθώς και η εμπιστοσύνη προς το Προεδρείο του Συνδικάτου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μην δέχεστε τους <<Δούρειους ΄Ιππους>> της κάθε πλευράς να μας διαβάλλουν και να διασπάσουν την συνοχή μας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; 

ΟΛΟΙ ΜΑΣ γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση καταβολής του μισθού μας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ακόμη και για την καθημερινή μας επιβίωση. Αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύση.

Να αποφεύγουμε την παραφημολογία και την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πολλά εξ΄αυτών είναι εσκεμμένα και εκ του πονηρού. Θα υπάρχουν ενημερώσεις από το συνδικάτο ΜΟΝΟ για έγκυρα γεγονότα.

Συνάδελφοι, όπως μέχρι και σήμερα αποδεικνύουμε με έργα την πορεία των εργαζομένων στον Οργανισμό. Μετά από παρέμβαση του Προεδρείου προς τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ ο Οργανισμός δεν θα πληρώσει τη δόση δανείου προς την Εθνική Τράπεζα και από τις 18.00 σήμερα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πάρουν τον μισθό του Νοεμβρίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ 

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                         ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ                                                   ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ 

Υ.Γ. Με νέα ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τα ανυπόστατα σχόλια - ψευδείς ειδήσεις και τα παιχνίδια των λαγών της Κυβέρνησης (Μ.Μ.Ε) και την πορεία για τις εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό.