30 Μαΐου 2012

12:52
Σε «μαύρη τρύπα» για το σιδηρόδρομο εξελίσσεται η υπόθεση κλοπής καλωδίων του δικτύου ηλεκτροκίνησης που επιβαρύνει τις εταιρείες του ΟΣΕ τόσο επιχειρησιακά όσο, κυρίως, οικονομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία δυο χρόνια το κόστος από τις κλοπές για ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρεία λειτουργίας του σιδηροδρόμου, ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σε μια προσπάθεια ανάταξης του συστήματος ηλεκτροκίνησης στο δίκτυο Αχαρνές- Τιθορέα, η ΕΡΓΟΣΕ έχει προκηρύξει έργο προϋπολογισμού 21,8 εκ. ευρώ.

Τα προβλήματα για την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης ξεκίνησαν σχεδόν από την ημέρα που εγκαταστάθηκε το δίκτυο και είναι σχεδόν καθημερινά. Η υπόθεση εξελίσσεται σε οικονομική αιμορραγία καθώς, εκτός από την αντικατάσταση των καλωδίων η εταιρεία που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, είναι υποχρεωμένη να αποζημιώνει τους επιβάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω κλοπής των καλωδίων χαλκού από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περίπου 10 εκατ. ευρώ από επιστροφές χρημάτων προς τους επιβάτες, λόγω των καθυστερήσεων στην εκτέλεση των δρομολογίων. Μάλιστα, τα δύο τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν κλαπεί από το δίκτυο του ΟΣΕ περισσότερα από 100 χιλιόμετρα καλωδίων χαλκού. !!!!!!!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.