30 Μαΐου 2012

22:38
Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στην περιοχή του Ελαιώνα υπεγράφη σήμερα παρουσία του αρμόδιου υπηρεσιακού υπουργού Σ. Σιμόπουλου.

Ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων προβλέπεται να κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στην περιοχή και κοντά στο σταθμό «Ελαιώνας», όπως προβλέπεται στο ΠΔ 750δ/2005 του Οργανισμού της Αθήνας.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., το έργο αυτό αποτελεί κατ' ουσίαν ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών (Παραχωρησιούχος).

Το Σύμφωνο υπεγράφη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Χρ. Τσίτουρα, το δήμαρχο Αιγάλεω, Χρ. Καρδαρά, και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ, Σοφ. Φάτσιο.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα αναλάβει το ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου και όπως αναφέρεται, θα παρακολουθεί την εξέλιξή του μέχρι το στάδιο ολοκλήρωσης της κατασκευής, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιθυμητή ποιότητα και αρτιότητα του έργου.

Ο δήμος Αιγάλεω αναμένεται να συμβάλλει στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων αδειών για τον Σταθμό και να υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του.

naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.