29 Απριλίου 2012

17:51
"Νεκροθάφτης" του Εθνικού Συστήματος Υγείας" προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποδεικνύεεται ο πιο "καλός μαθητής" της τρόϊκας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Δημιούργησε, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει αναλογιστική μελέτη ένα οργανισμό "τέρας" τον ΕΟΠΠΥ που υποτίθεται ότι θα προστάτευε την κοινωνική ασφάλιση.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί ως "προίκα" στον νέο οργανισμό 10 δις. Ευρώ, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού θα αντληθούν. Με την τις παρεμβάσεις του, το μόνο που εξασφάλισε είναι ακόμη περισσότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, την ώρα που οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη εξασφαλίζουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ή χωρίς ελάχιστο αντίτιμο "πετώντας" έξω τους Έλληνες πολίτες.

Μία βόλτα στο "Αγλαϊα Κυριακού" όπου τα περισσότερα κρεβάτια έχουν καταληφθεί από παιδιά κυρίως λαθρομεταναστών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο "αριστερό" για τα προαναφερθέντα. Εδώ , όπως έχει επισημάνει σε παλαιότερο φύλλο του ο "ΕΚ" σημαντικό ρόλο παίζουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται είτε από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, είτε από διεθνείς οργανώσεις (βλέπε Σόρος) που στόχο έχουν την αποδόμηση του Εθνικού ιστού.

Με "χαρτί" που εφοδιάζουν οι γιατροί που συμμετέχουν (αφιλοκερδώς;) στις ΜΚΟ τους αλλογενείς, οι τελευταίοι τυγχάνουν δωρεάν περίθαλψης με το επιχείρημα ότι έχουν αίτηση για πολιτικό άσυλο ή διατρέχει η ζωή τους άμεσο κίνδυνο. Το βέβαιο είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΠΥ "φορτώνεται" συνεχώς με υποχρεώσεις καθώς προστίθενται στην εποπτεία του νέα ταμεία (πρόσθετα μπήκε στην "ομπρέλα" του και το ΝΑΤ) χωρίς κανείς να γνωρίζει τα αποθεματικά τους και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα με το "φανάρι" αναζητούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ γιατρό και αυτό γιατί έχει μπεί "πλαφόν" στις επιτρεπόμενες επισκέψεις. Αν κάποιος γιατρός συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων, τότε ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει άλλο συνάδελφο του.

Όσο για τους φαρμακοποιούς μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ. Κάτι που έχει ως συνέπεια, οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά περιμένοντας να πάρουν τα χρηματά μετά από δύο μήνες από τον ΕΟΠΠΥ. Χρήματα έχουν να δουν, εδώ και τρείς μήνες και οι συμβασιούχοι γιατροί, ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί, κατήγγειλαν την σύμβαση με το ΕΟΠΠΥ από τις 9 Απριλίου, κάτι που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν οι ίδιοι τις εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά κρατικά νοσοκομεία, λόγω των γνωριμιών που διαθέτουν με νοσηλευτικό προσωπικό (ομοίδεάτες) οι ΜΚΟ, οι αλλογενείς έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Οι πρώτοι εισάγονται απευθείας με το κόλπο του επείγοντος περιστατικού, την ίδια ώρα που οι "ημεδαποί" περιμένουν στην ουρά, περιμένοντας να εξετασθούν. Έλληνα φορολογούμενε ξηλώσου...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.