23 Σεπτεμβρίου 2011

03:29
Σήμερα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε ΜΕΤΡΟ ΗΣΑΠ ΤΡΑΜ... Στάση εργασίας στα λεωφορεία τη Δευτέρα

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προχωρούν στην εξάωρη στάση εργασίας της Δευτέρας για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς, καθώς σκληραίνει η στάση τους έναντι της κυβέρνησης...



«Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει» το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας στα νέα οικονομικά μέτρα και στην εργασιακή εφεδρεία.

Στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λείπουν περίπου 1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων. Όπως είπαν, από τα 366 τρόλεϊ που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο, δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους πάνω από 200, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, από 15 λεπτά κατά μέσο όρο που ήταν πέρυσι, φέτος έχει φτάσει στα 30 λεπτά.

Χαρακτήρισαν «ανάλγητη» την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησαν τη Νέα Δημοκρατία ότι όσο ήταν στην εξουσία «έπαιζε» με τις προσλήψεις και τώρα «παίζει» με τις απολύσεις. Εκτίμησαν επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου ενδεχομένως να προωθηθεί και η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

http://etheldrivers.blogspot.com/
www.newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.