1 Ιουλίου 2012

20:12
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι επαγγελματίες οδηγοί και κυρίως εκείνοι που κρεμάνε το αριστερό τους χέρι έξω από το παράθυρο!

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται πολύ συχνότερα σε οδηγούς και ειδικά σε αυτούς που σοφάρουν με το χέρι έξω από το παράθυρο.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον βρήκαν ότι όσοι οδηγούσαν συχνά αυτοκίνητο, εμφάνιζαν συχνότερα καρκίνο του δέρματος στο αριστερό χέρι, ειδικά όταν το συνήθιζαν να το βγάζουν έξω από το παράθυρο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μάλιστα, σε μέρη που το τιμόνι είναι ανάποδα, όπως η Αυστραλία και η Βρετανία, οι κακοήθειες εμφανίζονται στο δεξί χέρι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης χαρτογράφησης των καρκίνων του δέρματος, ανακάλυψαν πως σε οδηγούς προσβάλει τη μία πλευρά του σώματος και μάλιστα αναπτύσσονται 52% μελανώματα και 53% κύτταρα Μέρκελ -ύπουλη κακοήθεια καθώς δεν διαγιγνώσκετε εύκολα ούτε με ειδική εργαστηριακή εξέταση-. Επιπλέον, στο πάνω μέρος του αριστερού χεριού εμφανίζονται το 55% των κυττάρων Μέρκελ.

Τα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, έκαναν τους ειδικούς να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, όταν κάποιος οδηγεί πολλές ώρες, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Για το λόγο αυτό συστήνουν στους οδηγούς να βάζουν αντηλιακό στην πλευρά που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, ενώ σε όσους δεν έχουν μεμβράνες με φίλτρα UV στα αυτοκίνητά τους, προτείνουν να λαμβάνουν το ίδιο μέτρο ηλιοπροστασίας και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.