1 Ιουλίου 2012

06:05


Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
«Είναι τραγικό να μην υπάρχουν άτομα για να τελειώσει το μετρό και η εταιρία να προβαίνει σε 25 απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποιούν αρχαιολογικές ανασκαφές». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στον «Τ.Θ.» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλαϊτζίδης, επισημαίνοντας πως όλο αυτό το διάστημα, ο μόνος σταθμός που κατασκευάστηκε είναι ο Ευκλείδης. Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσουν τα παιχνίδια με το έργο και άμεσα να ανοίξουν νέα εργοτάξια όπου πρέπει να γίνουν ανασκαφές. «Ζητούμε να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις και προτείνουμε να απορροφηθούν αυτά τα 25 άτομα στον κατασκευαστικό τομέα. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εξειδικευμένοι και είναι κρίμα να τους πετάει η εταιρία στο δρόμο. Τέτοιοι εργαζόμενοι με την εξειδίκευση που έχουν είναι θησαυρός για το μετρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζίδης. Η διοίκηση της Αττικό Μετρό, φαίνεται πως δεν έχει την ίδια άποψη, αφού υποστήριξε ότι η αρχαιολογική έρευνα βαίνει προς το τέλος, επισημαίνοντας ότι για τις εργασίες αποφασίζουν οι αρμόδιες Εφορείες.


Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις
Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, προχώρησαν χθες σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις συναδέλφων τους. Το μεσημέρι, πραγματοποίησαν πορεία προς το ΥΜΑ-Θ και έθεσαν τα αιτήματά τους στο γενικό διευθυντή, ενώ έκλεισαν ραντεβού τις επόμενες μέρες για να συναντηθούν με τον υπουργό Θ. Καράογλου. Πληγή για τους εργαζομένους, εκτός από τις απολύσεις, αποτελούν και οι 100 άδειες που δόθηκαν σε εργαζομένους χωρίς να τις θέλουν.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα έχουν στις 10 το πρωί Δ.Σ. για να αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν.

Απαλλοτριώσεις στην Πατρικίου
Προχωρούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις στις περιοχές όπου κατασκευάζεται το Μετρό Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης καθορίστηκε η τιμή μονάδας για την αποζημίωση των απαλλοτριώσεων στη διακλάδωση Πατρικίου, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση δύο-τριών κτηρίων στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Μαρτίου. Στις 4 Ιουλίου θα συζητηθούν στο δικαστήριο οι συμπληρωματικές αποζημιώσεις, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε Βούλγαρη και Αμαξοστάσιο.
http://metro-thessalonikis.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.