28 Μαΐου 2012

08:33
Επτά με δέκα άτομα φέρονται να είναι οι "πρωταγωνιστές" στην κομπίνα με τα διπλώματα οδήγησης που με ... πλάγιους τρόπους εξασφάλιζαν πολλοί υποψήφιοι οδηγοί, οι οποίοι ... με το αζημίωτο απέφευγαν τις εξετάσεις.

Όπως πρώτο έγραψε το Cretalive , το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αντιπεριφέρεια Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για αρκετές καταγγελίες σε σχέση με τη χορήγηση αδειών οδήγησης.

Ίσως και εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πολύ κοντά στα πρόσωπα που είχαν ρόλο - κλειδί στην υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως εμπλέκονταν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, δάσκαλοι οδήγησης αλλά και ιδιώτες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει περισσότεροι από 30 οδηγοί, που απέκτησαν την άδεια οδήγησής τους ... από το παράθυρο! Αρκετοί από αυτούς είπαν με πάσα λεπτομέρεια πώς λειτουργούσε το "σύστημα" και πως άλλα άτομα, με την ταυτότητα των υποψήφιων οδηγών, εξετάζονταν αντί για εκείνους. Κατά τη διάρκεια του περασμένου διμήνου που η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, στο "μικροσκόπιο" έχουν μπει πάνω από 800 περιπτώσεις χορήγησης αδειών οδήγησης προκειμένου να εξεταστεί το καθεστώς χορήγησης τους, με τουλάχιστον 40 να θεωρούνται ύποπτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζεται η "μπίζνα" έφερε στους εμπλεκόμενους περίπου 300.000 ευρώ, ποσό μπορεί να τεθεί υπό αίρεση βέβαια, αν προκύψουν νέα στοιχεία. Πάντως διερευνάται και το ενδεχόμενο διασυνδέσεων των εμπλεκομένων στο Ηράκλειο με την Αθήνα.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.