28 Μαΐου 2012

19:08
Επίσκεψη στους συγκοινωνιακούς φορείς της Πρωτεύουσας ΟΑΣΑ, ΟΣΥ (ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ) και ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ) πραγματοποίησε την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθ. Σίμος Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επισκέψεις του υπουργού στους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας, εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εποπτευόμενους φορείς, στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της «καθημερινότητας του πολίτη».

Στη διάρκεια επίσκεψης στον ΟΑΣΑ, ο υπουργός ενημερώθηκε για το θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, το οποίο διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του ομίλου και τις θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Σιμόπουλος ζήτησε τη συνέχιση της προσπάθειας της βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών και την ανάπτυξη του κοινωνικού τους ρόλου, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφοράς τους στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

Στον ΟΣΥ ο κ. Σιμόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία εξυγίανσης της εταιρείας μετά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου και ζήτησε την ολοκλήρωση των ενεργειών για τη συγχώνευση των εταιρειών ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ στην προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργικότητας και του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου.

Τέλος, στην ΣΤΑΣΥ ο υπουργός ενημερώθηκε για την θετική οικονομική πορεία του οργανισμού η οποία αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς.

Ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών συγχώνευσης του οργανισμού στον ενιαίο Συγκοινωνιακό φορέα – ΣΤΑΣΥ, με βάση το εγκεκριμένο οργανόγραμμα, ώστε με την συνένωση και συμπληρωματικότητα των τριών φορέων των μέσων σταθερής τροχιάς, (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Αττικό Μετρό και ΤΡΑΜ) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα (ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ), να καταστούν η κυρίαρχη επιλογή των πολιτών στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.