22 Φεβρουαρίου 2012

10:09
Στην κατάσχεση 223 εκατομμυρίων το 2011, από τα οποία τα 73 προέρχονται από τη φοροδιαφυγή, προχώρησε η Αρχή για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος όπως είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Π. Νικολούδης.

Ο ίδιος, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τους... αετονύχηδες που στοχεύουν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Νικολούδης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατέθεσε στο λογαριασμό γνωστού του επιχειρηματία 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φανεί ότι έχει στο λογαριασμό του ίδιο ποσό με την απορρόφηση και με το παραστατικό, να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ.

«Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει μιας και υπάρχουν ακόμα «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν διάφοροι, ιδίως στο κομμάτι του ΕΣΠΑ» τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής σημειώνοντας με έμφαση: «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό».

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Νικολούδης, το 2011 εντοπίστηκαν 3.507 υποθέσεις και 162 εστάλησαν στον εισαγγελέα. Τα 223 εκατομμύρια ευρώ που κατασχέθηκαν προέρχονται: 53 εκ. από εγκληματικές οργανώσεις, 1 εκ. από τρομοκρατικές πράξεις, 20 εκ. από υποθέσεις ναρκωτικών, 73 εκ. από τη φοροδιαφυγή και 76 εκ για διάφορα άλλα αδικήματα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.