25 Ιανουαρίου 2012

10:12
Η ύπαρξη ενός site μαιμού του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης Μακεδονία αποτελεί προσφιλές αντικείμενο ενασχόλησης των bloggers, τα τελευταία 24ωρα.

Με μια μικρή όμως έρευνα αποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο site (www.thessalonikiairport.gr) καμία σχέση με τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» δεν έχει, αλλά φτιάχτηκε (το domain name) από κάποια ιδιωτική εταιρεία και σχεδιάστηκε από μια βουλγαρική με έδρα τη Σόφια.

Κάποιοι λοιπόν ανακάλυψαν ότι στη συγκεκριμένη, επίσημη υποτίθεται, ιστοσελίδα εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει κράτηση για κάποια πτήση μπορεί να επιλέξει τη «μακεδονική» γλώσσα. Κάτι σαφώς ανεπίτρεπτο για ιστοσελίδα ελληνικού κρατικού φορέα, αν όντως ήταν έτσι!

Και εξεμάνησαν κάποιοι bloggers πώς επιτρέπει ο Βορίδης κάτι τέτοιο.

Με βάση όμως την έρευνα του diktionews.gr η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φέρει ως ημερομηνία έγκρισης του συγκεκριμένου domain name από την ΕΕΤΤ, στις 30-11-2007 .

Όταν πολιτικός προϊστάμενος της ΕΕΤΤ ήταν, ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκις.

Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κάποιος σύμβουλός του ενδιαφέρθηκαν ποτέ όπως βέβαια και κανένα από τα «κεφάλια» της ΕΕΤΤ που παραχώρησαν έγκριση για το συγκεκριμένο site ελαφρά της καρδία.

Το ίδιο αδιάφορος αποδείχθηκε και ο διάδοχος του κ. Χατζηδάκι βουλευτής Ροδόπης Ευρ. Στυλιανίδης. Και βέβαια η αδιαφορία κληρονομήθηκε και στον βουλευτή Αρκαδίας Δημ. Ρέππα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον Γιάννη Ραγκούση (βουλευτή Επικρατείας) που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εντύπωση εξάλλου προκαλεί πως ούτε οι αρχές του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ενδιαφέρθηκαν ποτέ να πράξουν κάτι για να σταματήσει η κωμωδία με το πλαστό, ουσιαστικά, site. Θα το πράξει άραγε ο νυν υπουργός Μ. Βορίδης;

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.