23 Νοεμβρίου 2011

11:23


Ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, "κακό παιδί" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ενώπιον της ηγεσίας της Ε.Ε. τα πράγματα με το... όνομά τους, κάνοντας λόγο για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για "κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία" και για Ευρώπη που διοικείται από τη Γερμανία!

Ο "εκρηκτικός" πρόεδρος του βρετανικού κόμματος UKIP (UK Independence Party) και αντιπρόεδρος του ΕFD στην Ευρώπη, μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τονίζοντας ότι δεν μπορούν άμεσα να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την δεδομένη αποτυχία του ευρώ αφού δεν είναι εκλεγμένοι και δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για τον ρόλο τους απέναντι στην κρίση.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής τόνισε ότι σε αυτό το κενό ηγεσίας "μολονότι απροθύμως, προχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ" επισημαίνοντας ότι "τώρα ζούμε σε μια Ευρώπη, γερμανικής κυριαρχίας". "Δε θέλω να ζω σε μια τέτοια Ευρώπη, ούτε οι Ευρωπαίοι το θέλουν" πρόσθεσε.

"Αλλά εσείς κύριοι παίξατε έναν ρόλο. Όταν ο κύριος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τη λέξη 'δημοψήφισμα, ο κ. Ρεν το χαρακτήρισε ως 'ρήγμα εμπιστοσύνης' και οι φίλοι σας εδώ μαζεύτηκαν σαν αγέλη από ύαινες, περικυκλώνοντας τον Παπανδρεόυ, κατεβάζοντάς τον και αντικαθιστώντας τον με μια κυβέρνηση-μαριονέτα" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε να φύγει και ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι "αρχιτέκτονα αυτής της ευρω-καταστροφής".

Ο κ. Φάρατζ, συνεχίζοντας τον "βομβαρδισμό" του είπε ότι η όλη κατάσταση μοιάζει με "μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, όπου προσπαθούμε να προβλέψουμε ποιος είναι ο επόμενος που θα χτυπηθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αχρείοι"!

Απευθυνόμενος ξανά προς τη ηγεσία της Ε.Ε. είπε ότι "θα πρέπει να είστε υπόλογοι για όσα έχετε κάνει. Θα πρέπει όλοι σας να απολυθείτε".

Τέλος πραγματοποίησε επίθεση κατά του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ρωτώντας τον με "ποιον δικαίωμα, ένας μη εκλεγμένος λέει στον ιταλικό λαό ότι δεν είναι ώρα για εκλογές"!

Δείτε την ομιλία και τις αμήχανες αντιδράσεις των ηγετών της Ε.Ε.:



Πηγή;Nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.