10 Νοεμβρίου 2011

15:01
Η Κιμ Ζιν Σουκ είναι οξυγονοκολλήτρια με αποδεδειγμένη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες στο χώρο εργασίας της, σε ένα από τα μεγάλα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Η κόντρα της ακτιβίστριας και συνδικαλίστριας με την εργοδοσία την οδήγησε να ανέβει επάνω σε έναν από τους γιγάντιους γερανούς των εγκαταστάσεων για να απαιτήσει την υλοποίηση των αιτημάτων της και παρέμεινε εκεί, περιμένοντας υπομονετικά.

Τριακόσιες εννέα (309) ημέρες μετά, πάτησε και πάλι στο έδαφος, κερδίζοντας τη μάχη όχι μόνο με την εταιρεία, αλλά και με χιονοθύελλες, έναν τυφώνα και τα κύματα καύσωνα που αντιμετώπισε για ένα περίπου χρόνο. Ο χώρος στον οποίο "κατοικούσε" σε ύψος 35 μέτρων ήταν η καμπίνα του γερανού 85 στα ναυπηγία του Μπουζάν, ένα λιμάνι στα νότια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας, χιλιάδες ταξίδεψαν στο σημείο για να συμπαρασταθούν στην 51χρονη γυναίκα, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Η Κιμ αποδείχθηκε ικανή στη μάχη και στο χώρο των κοινωνικών δικτύων. Μέσω Twitter σχολίασε ότι τελικά κέρδισε όχι μόνο να μην κοπούν θέσεις εργασίας αλλά και την προβολή "ιδεωδών για τα οποία δούλεψε σκληρά τη μισή ζωή της". Προ ημερών "τουίταρε" και πάλι ότι "Πολλοί ανησυχούν για το χειμώνα εδώ, αλλά το κρύο είναι από αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσω. Μην ανησυχείτε και καληνύχτα".

"Είναι η πρώτη φορά εδώ και 309 ημέρες που βλέπω έναν άνθρωπο από τόσο κοντά ... Το ήξερα ότι θα κατέβαινα ζωντανή", σχολίασε ενώ έπεφτε στις αγκαλιές άλλων μελών του συνδικάτου.

Φυσικά, η αστυνομία την παρέλαβε αμέσως, αρχικά για ένα τσεκ-απ σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά με τελικό σκοπό να τη συλλάβει για παρεμπόδιση της λειτουργίας της επιχείρησης και άλλες κατηγορίες. Ωστόσο η συμφωνία μεταξύ εργοδοσίας και εργαζόμενων για επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν μαζικά πέρυσι είναι αυτό που μετράει περισσότερο, όπως σημείωσε και η ίδια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.