24 Σεπτεμβρίου 2011

14:10
Την ώρα που η κυβέρνηση απειλεί ότι θα αφήσει χωρίς ηλεκτρικό χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πλήρωσουν στη ΔΕΗ το νέο χαράτσι για τα ακίνητα, το Δημόσιο παρουσιάζεται ως ένας από τους πλέον ασυνεπής πελάτες της εταιρείας.

Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία -σοκ για τις οφειλές του κράτους στη ΔΕΗ μέσω ανεξόφλητων λογαριασμών που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός στη Boυλή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη ΔΕΗ, μέχρι τον Ιούλιο του 2011:

*Οι οφειλές πελατών υψηλής τάσης ανήλθαν σε 152 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών μέσης τάσης σε 111 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρέη αυτά στη μέση τάση το 24,5% προέρχεται από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

*Οι οφειλές πελατών χαμηλής τάσης με συμβόλαιο σε ισχύ ανήλθαν σε 350,1 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών χαμηλής τάσης που έχει διακοπεί το συμβόλαιο τους σε 103 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του δημοσίου στην κατηγορία χαμηλή τάση οι οφειλές ανήλθαν σε 105,9 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδού αναλυτικά τα χρέη του Δημοσίου- για τη χαμηλή τάση- προς τη ΔΕΗ:

*Συγκεντρωτικοί λογαριασμοί Δημοσίου (υπουργεία κλπ): 28,42 εκατομμύρια ευρώ

*Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων/ ΔΕΚΣΟ (φωτεινοί σηματοδότες Αττικής): 48,98 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Σεισμόπληκτοι Αττικής: 4,7 εκατομμύρια ευρώ (υποχρέωση της Πολιτείας)

*ΔΕΥΑ Κοζάνης: 3,34 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Σύνδεσμος Ύδρευσης Ζακύνθου: 2,25 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*ΔΕΥΑ Πτομελαϊδας: 4,73 εκατομμύρια ευρώ (σε δικαστική διεκδίκηση)

*Περιφέρειες Δημοσίου (ηλεκτροφωτισμός εθνικών οδών): 13,47 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ του να κοπεί το ρεύμα σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε υπουργεία που χρωστούν γιατί αυτό θα έπληττε το κοινωνικό συμφέρον.

Μήπως, όμως η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξοφλήσει πρώτα τα δικά της χρέη προς τρίτους και έπειτα να συνεχίσει την φοροεπιδρομή στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών;


Γ.Κ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.