24 Σεπτεμβρίου 2011

23:00
Ο κύβος ερρίφθη: Αποφάσισαν πρόωρες εκλογές

Στήνει κάλπες η κυβέρνηση αμέσως μετά την 6η δόση, που κατά πάσα πιθανότητα θα εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Κώστα Χαρδαβέλλα και του newsbomb.gr, που πρώτο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ο πρωθυπουργός άφησε για πρώτη φορά ορθάνοιχτη την πόρτα για πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου, υπό την κοινωνική πίεση για τα άδικα και σκληρά μέτρα αλλά και την ένταση, που υπάρχει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει αποφασίσει τις πρόωρες κάλπες.

Εξάλλου η ηγεσία του Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, έχει αντιληφθεί πως δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρεί σε αλλεπάλληλες δέσμες σκληρών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με βουλευτές του Ιονίου και την Κρήτη, έγινε δέκτης πιεστικών αιτημάτων για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Παπανδρέου είπε: «Ως τον Νοέμβρη δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε εκλογές». Είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος της κυβέρνησης δεν προσδιορίζει χρονικά τις εκλογές το 2013, ενώ επίσης για πρώτη φορά δεν χαρακτηρίζει την προσφυγή στις κάλπες ως ένα καταστροφικό σενάριο.

http://www.tsantiri.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.