8 Ιουνίου 2011

13:53
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των 147 και διατάσσει την προσημείωση μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε ακίνητα της οικογένειας και εταιριών του Παύλου Ψωμιάδη, σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Πεντέλη, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Μύκονο και Θεσσαλονίκη.

Στις 21 Ιουνίου, συζητείται στο Πρωτοδικείο αντίστοιχη αίτηση για προσημειώσεις, άλλων 153 επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, εκ των οποίων οι 63 επανέρχονται στην Δικαιοσύνη, καθώς ήταν οι πρώτοι που είχαν προσφύγει και είχαν λάβει αρνητική απάντηση στο αίτημα τους.

Αν δικαιωθούν και αυτοί από το Πρωτοδικείο, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποζημίωσή τους, καθώς τα επίμαχα ακίνητα, των οποίων η συνολική αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να είναι "καθαρά" από άλλες απαιτήσεις.

Οι ομολογιούχοι της ΚΑΠΙΤΑΛ, υποστηρίζουν ότι υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς επένδυσαν τα χρήματά τους στο επίμαχο προϊόν της εταιρίας, που υποσχόταν απόδοση ακόμη και 7% επί του κεφαλαίου τους, επένδυση που αποδείχθηκε εντελώς απατηλή.

Ο Παύλος Ψωμιάδης, όπως και η σύζυγος και η κόρη του, κατηγορείται στην υπόθεση της ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε την παραπομπή της οικογένειας Ψωμιάδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την παράταση της κράτησης του επιχειρηματία.


http://www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.