8 Ιουνίου 2011

13:56
Το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια να μειώσω τα έξοδα μετακίνησης χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το Μετρό για να μεταβώ στην δουλειά μου.

Δυστυχώς όμως κάθε μέρα γίνομαι μάρτυρας μιας τραγικής κατάστασης που επικρατεί με τις συμμορίες των πορτοφολάδων. Ιδιαίτερα στα τρένα που έχουν κατευθύνση το Σύνταγμα και έρχονται απο αεροδρόμιο οι συμορίες αυτές που αποτελούνται απο δύο έως τέσσερα άτομα και προτιμούν εύκολους στόχους οι οποίοι είναι αμέριμνοι τουρίστες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Οι τύποι αυτοί κινούντε μέσα στο βαγόνι διαλέγοντας μέρος με αρκετό κόσμο προκαλόντας συνοστισμό και αφού βρεθεί το κατάλληλο θύμα συνήθως περιμένουν και χτυπούν κατά την αποβίβαση στο Σύνταγμα όπου υπάρχει αρκετό στριμωξίδι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεί τουριστές αλλά και έλληνες να ουρλιάζουν μολίς αντιληφθούν ότι τα προσωπικά τους αντικείμενα έχουν κάνει φτερά.

Συναντώ τις ίδιες συμμορίες καθημερινά και παρακολουθώ τις κινήσεις τους ενώ μέρα με την μέρα ανακαλύπτω και νέα φυντάνια στο επάγγελμα.Το ερώτημα που τίθεται είναι πως εγώ που χωρίς να έχω κάποιο χάρισμα ή κάποιο αστυνομικό ένστικτο μου είναι πανεύκολο να τους διακρίνω και η αστυνομία για ακόμα μια φορά παραμένει άπραγη παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.Τουλάχιστον ας τοποθετήσουν αστυνομικούς στην αποβάθρα ώστε ο κόσμος να μπορεί να τους καταγγέλλει κατά την έξοδο από τους συρμούς.

Ένας αγανακτισμένος επιβάτης του Αττικό Μετρό που κινείται καθημερινά από το σταθμό της Πανόρμου προς Σύνταγμα με το τρένο των 17:40.


Τ Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 12:49 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.