3 Μαρτίου 2011

23:31
2
της Μάρως Τσαντήλα

Στην πρόσληψη συνταξιούχων, πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα από την εταιρία, προχωρά η διοίκηση του ΟΣΕ, την ίδια ώρα όπου εκατοντάδες υπάλληλοι του οργανισμού εξωθούνται σε υποχρεωτική μετάταξη σε άλλους φορείς του Δημοσίου, που καμία σχέση δεν έχουν με την ειδικότητά τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του προσωπικού.

Η διοίκηση έχει ήδη εγκρίνει την πρόσληψη πέντε συνταξιούχων υπαλλήλων που είχαν αποχωρήσει από τον ΟΣΕ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να κατοχυρώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου τέθηκαν σε εφαρμογή αλλαγές που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικές για όσους παρέμειναν στην εργασία τους.

Διαύγεια…

Συνδικαλιστές του οργανισμού υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις που ακολουθήθηκαν δεν ήταν νόμιμες, αφού η διοίκηση του ΟΣΕ δεν προχώρησε στην προκήρυξη των εν λόγω θέσεων, αλλά αντίθετα με αποφάσεις της, κατόπιν αντίστοιχων εισηγήσεων της διεύθυνσης προσωπικού, προχώρησε στην πρόσληψη των πέντε διευθυντών.

Ειδικότερα, με αποφάσεις που είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια και στην ενότητα που αφορά στον ΟΣΕ, η διοίκηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος προχώρησε στην τοποθέτηση συνταξιούχων σε κρίσιμες θέσεις του. Πρόκειται για τις εξής θέσεις:

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Παραγωγής.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Εργοστασίων.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι αποφάσεις είναι πανομοιότυπες και όπως αναφέρεται "το διοικητικό συμβούλιο, αφού έλαβε γνώση τής με αριθμό… εισήγησης, που συνέταξε η διεύθυνση προσωπικού, η οποία αφορά στην επιλογή διευθυντή διεύθυνσης… ύστερα από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφάσισε τη στελέχωση και κατάληψη, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 13 παρ. 5 και 6 του Ν. 3429/2005, της κενής οργανικής θέσης του διευθυντή στη διεύθυνση… της εταιρίας, από τον…, για χρονικό διάστημα ενός έτους, αρχόμενου από την υπογραφή της σχετκής σύμβασης ορισμένου χρόνου που θα συνάψει η εταιρία με τον επιλεγέντα διευθυντή".

Η αμοιβή εκάστου διευθυντή δεν είναι καθορισμένη, αλλά δίνεται εξουσιοδότηση διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας για να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με τον καθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και των λοιπών όρων της σύμβασής του καθώς και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Αντιδράσεις

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης του ΟΣΕ έχουν προκαλέσει έντονη αντίδραση στο εσωτερικό της εταιρίας και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για απαράδεκτη τακτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κ. Θανάση Λεβέντη, δεν πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί. Ο ίδιος εκφράζει τη θέση πως το υφιστάμενο προσωπικό του ΟΣΕ έχει την επάρκεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης του διευθυντή και η διοίκηση δεν θα έπρεπε να έχει ανακαλέσει στην ενεργό υπηρεσία συνταξιούχους.

Ο εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΣ, κ. Νίκος Κιουτσούκης, έκανε λόγο για κίνηση από την πλευρά της διοίκησης που δεν είναι ούτε νόμιμη αλλά ούτε και ηθική. Όπως ανέφερε, η διοίκηση του ΟΣΕ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων και όχι να κάνει απευθείας διορισμούς συνταξιούχων, την ώρα όπου υποχρεώνει 1.800 εργαζομένους να φύγουν από τον οργανισμό.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία υπάλληλοι που έσπευσαν, όπως είχαν δικαίωμα, να αποχωρήσουν από τον ΟΣΕ πριν από το τέλος της προηγούμενες χρονιάς για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του Νόμου 3891 σχετικά με την εξυγίανση του ΟΣΕ, ο οποίος, σημειώνουν, τέσσερις μήνες μετά την ψήφισή του αποδεικνύεται ότι δεν εφαρμόζεται, αφού σχεδόν καμία από τις προβλέψεις του δεν λειτουργεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣ, η κίνηση να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές των εισιτηρίων είχε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα αφού οδήγησε σε περιορισμό της επιβατικής κίνησης κατά 60%, μειώνοντας περισσότερο τα ήδη πενιχρά έσοδα του σιδηροδρόμου από τις επιβατικές μεταφορές.

Πηγή : EURO2day

2 σχόλια:

  1. Δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν και να κινηθούν τα τρένα θέλουν και Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω που ειμαι ενας απλος οδηγος, μπορω να γινω Διευθυντης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.