1 Φεβρουαρίου 2011

14:01
3
Ενταση σημειώθηκε στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και καταθέτουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς...


Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας, Αντώνη Σταματόπουλου, ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση του Μετρό απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.

«Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα καταθέσω υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Σταματόπουλος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις υπέρ και κατά της θέσης του.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων «βαρύτατη προσβολή προς το κοινοβούλιο και τα κόμματα» και πρόσθεσε:

«Εδώ είναι ο χώρος του ελεύθερου διαλόγου. Συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι, είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται».

«Τους θεατρινισμούς σας να τους αφήσετε έξω από αυτή την αίθουσα. Ήρθατε εδώ να κάνετε τσαμπουκά;» αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοπρεπής η στάση των εργαζομένων ακόμα και αν σοκάρει τους "καθωσπρέπει" που διυλίζουν τον κώνωπα», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

«Δεν είναι αντικοινοβουλευτισμός η συμπεριφορά του συνδικαλιστή όταν αισθάνεται να πιέζεται και όταν οι εργαζόμενοι απειλούνται, όπως καταγγέλλει, από τη διοίκηση με απολύσεις», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα πνεύματα προσπάθησε και κατάφερε να κατευνάσει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης καλώντας τον κ. Σταματόπουλο να μην αποχωρήσει και να καταθέσει τις απόψεις του στα μέλη του κοινοβουλίου. «Δεν απειλείστε από κανέναν. Εδώ είναι Βουλή και μιλάτε ελεύθερα. Μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις απόψεις σας όπως έχουν κληθεί να το κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς», σημείωσε ο κ. Μακρυπίδης.


Πηγή

3 σχόλια:

  1. Κύριε Χλομούδη το ξέρετε ότι στον K.μύλο υπάρχει μόνο ένας οδηγός-τεχνίτης που έχει δίπλωμα για Κλαρκ???? Όλοι αυτοί οι οδηγοί - τεχνίτες που ήρθαν από την ολυμπιακή που είναι???? Όλους στην Π. Αττικής τους πήγες???? Αφού από ότι λένε και συνάδελφοι από την πλατεία Αττικής η μισή οδηγοί - τεχνίτες που πήγαν εκεί από την ολυμπιακή δεν χρειάζονται είναι περίσσευμα …. Γιατί δεν τους φέρνεις στον Κ.Μύλο????
    Στην εναέριο λένε ποιο πολύ είναι η οδηγοί από από το υπόλοιπο προσωπικό…
    Μήπως ξέρεται πόσους οδηγούς έχει ο κ. κριθιμος ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα προγράμματα και δράσεις από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (7ήμερα διακοπών)
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
    Απευθύνεται σε 570.000 άτομα. Η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 - 31/03/2012. Η δράση αυτή συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.
    Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:
    α Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000€
    β Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000€
    γ Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000€
    δ Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000€
    ε Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανατροπές - σοκ ζητάει η τρόικα,

    Γ ια πλήρη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών ζητά η τρόικα ,
    Στην κλίνη του Προκρούστη μπαίνει ο δημόσιος τομέας, συμπεριλαμβανομένων και των Ο.Τ.Α., καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζει την κατάργηση περίπου 200.000 θέσεων μονίμου προσωπικού μέχρι το τέλος του 2013.
    Ετσι, θα μειωθούν κατά πολύ οι υπάρχουσες θέσεις και θα οδηγηθούν στην έξοδο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη κι αυτοί που θεωρούνται ότι καλύπτονται από το καθεστώς της μονιμότητας.
    Με το ανακάτεμα της τράπουλας και με την έμμεση απειλή της απόλυσης, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα σπάσει και το μέτωπο της «λευκής απεργίας» των υπηρετούντων στο Δημόσιο, το οποίο έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις και έχει άμεσο αντίκτυπο στην είσπραξη των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές, ΦΠΑ, πολεοδομικές παραβάσεις και ασφαλιστικές εισφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.