1 Φεβρουαρίου 2011

19:15
Κατηγορηματικός ο υφυπουργός μεταφορών.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης των οδηγών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις θα τελειώσουν όταν ψηφιστεί ο νόμος.

«Όχι, νομίζω πως είμαστε κοντά στο να τελειώσει αυτή η ιστορία, χωρίς να θιγούν βασικά εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις, κυρίως, εργασίας μέσα ένα περιβάλλον εργασιακό, που - όπως ξέρετε- δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα... Αυτό (σ.σ. το ενδεχόμενο της επίταξης) θα μπορούσε να το σκεφτεί κανείς, αν είχε ένα πολύ μεγάλο κενό διάστημα και δεν μπορούσε να νομοθετήσει. Νομίζω πως είμαστε στην επιτροπή, συζητούμε σήμερα με τους φορείς των εργαζομένων. Νομίζω πως είναι πολύ μακριά και η σκέψη αυτή πολύ έξω από τη λογική του υπουργείου, σήμερα. Σκοπός μας είναι να νομοθετήσουμε, όσο γίνεται πιο σύντομα...».

Υποστήριξε ακόμη ότι ουσιαστικά όλα όσα ζητούν οι εργαζόμενοι, εκτός από το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, καλύπτονται από το νομοσχέδιο.

«Δεν χάνεται καμία θέση εργασίας. Δεν ζήτησαν κάτι πολύ διαφορετικό το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει, εκτός από το οι δύο φορείς - από τους πέντε που έχουν σήμερα-, να γίνουν ένας. Δηλαδή, κάτι πιο προχωρημένο και κάτι που είναι πιο μπροστά. Αυτό έγινε, επίσης, αποδεκτό ότι θα μελετηθεί αμέσως μετά. Πάντως, δεν μπορεί να απεργεί κανείς γιατί πέντε μικρές, κατακερματισμένες εταιρίες, κάνοντας και οικονομία, γίνονται δύο και οργανώνονται καλύτερα» τόνισε ο κ. Βούγιας και συμπλήρωσε:

«Οι συμβάσεις εργασίας που ήταν ένα επίμαχο ζήτημα, προφανώς θα τροποποιηθούν, γιατί αφού ήταν πέντε διαφορετικές συμβάσεις με πέντε μικρές εταιρίες, θα γίνουν δύο διαφορετικές συμβάσεις, που θα κρατήσουν όμως τους βασικούς μισθούς και τα βασικά επιδόματα. Δεν θα αλλάξουν, δηλαδή, το σημερινό status των βασικών αποδοχών. Θα κόψουν, βεβαίως, τις δευτερεύουσες απολαβές, που ανέβαζαν τους μισθούς πάρα πολύ ψηλά».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.