24 Ιανουαρίου 2011

18:02
1



Σε θερμό κλίμα, αλλά με εμφανείς τις «κόκκινες γραμμές» ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των σωματείων των ΗΛΠΑΠ με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών, κ. Χ. Τσιόκα.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, με το οποίο ζητούν την...
διατήρηση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, θέτουν ζήτημα επάρκειας της χρηματοδότησης των μέσων μεταφοράς, υπογραμμίζουν την ανάγκη για έναν και μοναδικό ενιαίο φορέα - αντί της δημιουργίας δύο εταιριών - και υπερασπίζονται ως προϋπόθεση την ύπαρξη ενιαίου μισθολογίου και κανονισμού εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν ότι αρκετά σημεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου δεν διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, ενώ κάνουν λόγο και για επερχόμενη συρρίκνωση του μεταφορικού έργου. Επίσης, χαρακτηρίζουν ύποπτη την πρόνοια του σχεδίου νόμου για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, φοβούμενοι τμηματοποίηση ή και ιδιωτικοποίηση γραμμών.

Ακόμη, οι συνδικαλιστές των τρόλεϊ απορρίπτουν το νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών, καθώς δεν αποδέχονται την διαπραγμάτευση των μισθών τους από μηδενική βάση.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί βάση συζήτησης»
σχολίασε ο πρόεδρος των τεχνικών των ΗΛΠΑΠ, κ. Ι. Σταύρου, τονίζοντας - μεταξύ άλλων - ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και να μειωθεί το εισιτήριο.

«Το αναπτυξιακό έργο πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού»
τόνισε και πρόσθεσε ότι τα σωματεία της επιχείρησης θα συνεδριάσουν για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ σημείωσε ότι θα κληθούν και όλα τα υπόλοιπα σωματεία των συγκοινωνιών για την υιοθέτηση κοινής δράσης.

«Ήρθαμε με μικρό καλάθι.
Ο διάλογος έγινε με καλούς όρους» δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, κ. Κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν σχεδιάζουμε κινητοποιήσεις». Όμως, άφησε να εννοηθεί ότι, εάν οι απόψεις των εργαζομένων δεν συμπεριληφθούν στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, τότε «οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα».

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι το μεταφορικό έργο των αστικών συγκοινωνιών απαξιώνεται, ενώ έθεσε και αυτός θέμα ακριβών κομίστρων, καθώς όπως είπε, «δεν μπορείς να αυξάνεις το εισιτήριο, όταν από τα 366 λεωφορεία δουλεύουν μόνο τα 200».

ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.