24 Ιανουαρίου 2011

00:01
Για τα 3 σημεία που στάθηκαν ανάχωμα στο να επέλθει συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των συνδικαλιστών ενημέρωσε προ ολίγου η διεύθυνση προσωπικού τους εργαζόμενους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με δεδομένη τόσο την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όσο και τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο, η διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμούσε πως θα μπορούσε να επέλθει συμφωνία, θεωρώντας τα 3 αιτήματα της λογικά:

Την κατάργηση της καθημερινής 30λεπτης υπερωρίας για την προθέρμανση των αυτοκινήτων, που θα εξοικονομούσε στον ΟΤΕ 8 εκατ. ευρώ ετησίως

Την αμοιβή της υπερεργασίας όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όχι με το διπλάσιο ποσοστό. Οι υπερωρίες στον ΟΤΕ προσαυξάνονται κατά 40% αντί 20% που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Από αυτό το μέτρο θα εξοικονομουνταν 3 εκατ. ευρώ.

Το πάγωμα των μισθών στα σημερινά επίπεδα για δύο χρόνια (μηδενική αύξηση και πάγωμα της αυτόματης ετήσιας αναπροσαρμογής 2,2% λόγω ωρίμανσης). Από αυτό το μέτρο το όφελος θα ήταν 12 εκατ. ευρώ.


Η εσωτερική ενημέρωση έχει ως εξής :

"Αγαπητοί συνεργάτες,

Δώδεκα μήνες μετά την έναρξή τους, οι διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ με θέμα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Η Διοίκηση της εταιρίας οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς της λειτουργίας που επηρεάζουν το κόστος προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ανταγωνισμό και να σταματήσει την πτώση των εσόδων.

Στόχος μας στις διαπραγματεύσεις ήταν να βρεθεί μια λύση η οποία θα συνέβαλε στη μείωση του κόστους χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό και περιορίσαμε τις αρχικές μας απαιτήσεις σημαντικά.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ ζητά:

• Την κατάργηση της καθημερινής 30λεπτης υπερωρίας για την προθέρμανση των αυτοκινήτων
• Την αμοιβή της υπερεργασίας όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όχι με το διπλάσιο ποσοστό
• Το πάγωμα των μισθών στα σημερινά επίπεδα για δύο χρόνια (μηδενική αύξηση και πάγωμα της αυτόματης ετήσιας αναπροσαρμογής 2,2% λόγω ωρίμανσης)

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σημερινές συνθήκες, οι προτάσεις αυτές είναι λογικές και συμβάλλουν ως ένα βαθμό στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που καλείται να διαχειριστεί η εταιρία."

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στη σημερινή της συνεδρίαση (21/1/2011) αποφάσισε καθημερινές παραστάσεις και ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας σ΄όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "θα αντιδράσει τεκμηριωμένα και δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση (ΕΕΤΤ, Κυβέρνηση, Υπουργείο Μεταφορών) για το μέλλον που κάποιοι προδιαγράφουν για τον ΟΤΕ και τους Εργαζόμενους. Οι κινήσεις αυτές θα κορυφωθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν και με τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ΄αφτιά τους στις σειρήνες αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού, που το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί και συντεταγμένα – όπως κάθε φορά – πίσω από τα Συνδικαλιστικά τους Όργανα, Σωματεία και Ομοσπονδία να δείξουν με τη δυναμική τους συμμετοχή το δίκαιο των αιτημάτων και της αντίδρασής τους."


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.