18 Νοεμβρίου 2010

00:58
5
Συνάδελφοι-σσες,

Η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία, συνεχίζοντας την αδιάκοπη προσπάθεια ενημέρωσης όλου του κλάδου σχετικά με τα τεκταινόμενα σε αυτόν, παρουσιάζει απόσπασμα της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σχετικά με την αντισταθμιστική καταβολή που δίνεται το 2010 στον ΟΑΣΘ( Λεωφορεία Θεσσαλονίκης).



Το ποσόν ανέρχεται όπως βλέπετε στα 111.822.510,27Ευρώ ( σε ισόποσες δόσεις, κάθε μία στο πρώτο δεκαήμερο εκάστου μηνός).

Καλώς δίνονται αυτά τα χρήματα στον ΟΑΣΘ( μην ξεχνάμε το καθεστώς του, έχει σημασία). Το κακό, το σκανδαλώδες είναι πως στον ΟΑΣΑ που είναι ένας οργανισμός επταπλάσιος σε μέγεθος του ΟΑΣΘ( ο ΟΑΣΘ διαθέτει 600 λ/φ, ενώ ο ΟΑΣΑ 2100 λ/φ ,περίπου 300 τρόλλεϋ και συρμούς τρένων), η αντισταθμιστική καταβολή ανήλθε στα 114.413.344,44 Ευρώ, δηλαδή μόλις 2,6 εκ. Ευρώ περισσότερα.

Επιπλέον, την ημέρα που κάναμε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων μας, ο ΟΑΣΘ είχε πληρωθεί στην ώρα του, όπως ορίζει η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφού ο αρμόδιος Υφυπουργός είχε εγκαίρως αποδεσμεύσει τα χρήματα. Καλώς έκανε. Εμάς όμως μας ξέχασε.

Θεωρούμε πλέον, πως είναι πολιτική απόφαση η απαξίωση του ΟΑΣΑ. Αλλιώς, γιατί να υπάρχει τόσο άνιση μεταχείρηση; Είναι προφανές, πως η κυβέρνηση(όπως άλλωστε και η προηγούμενη, αφού και το 2008 αλλά και το 2009 συνέβαιναν τα ίδια), επιχορηγεί τον ιδιώτη και κλείνει τον δημόσιο οργανισμό.

Δυστυχώς, πλέον δεν περιμένουμε κάποιον από το προεδρείο, ή από το Συνδικάτο να μιλήσει γι αυτά που παρουσιάζουμε. Δεν έχουν τη θέληση για τους δικούς τους λόγους.

Προσπαθούμε να ενημερώσουμε όλο τον κλάδο με έγκυρα στοιχεία, έτσι ώστε να μην μας παραμυθιάζει ο κάθε συνδικαλιστής. Την προσπάθεια αυτήν θα την συνεχίσουμε όσο είναι δυνατόν, για το καλό του κλάδου, για το καλό της εταιρείας, για το καλό πάνω απ' όλα όλων μας.



Η Γραμματεία της



Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας


ΠΗΓΕΣ : ΕΑΣΙΤΗΣ , BLOG ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ

5 σχόλια:

  1. arga to katalavate . Edo kai mia dekaetia kataklevei ton oasa to ellhniko kratos kai tora akoma kai se epoxi krisis eno ta lefta dinontai kanonika stous idiotes , stous ergazomenous tou oasa tous meionei ton mistho tous gia na bvalei ta spaspena apo to fagopotia ton koilaradon boulefton .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα τα στοιχεία σας. Προς εμημέρωσή σας: Για το 2010 ο ΟΑΣΑ εκτός των εισπράξεών του έχει επιδοτηθεί με 109.700.000 ευρώ και έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπ. Οικ. με το ποσό των 235.000.000 ευρώ. Σύνολο 344.700.000 ευρώ. Για τον ΟΑΣΘ πράγματι είναι αυτά τα μεγέθη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Спасибо понравилось ! Thanks !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Пожалуйста, скажите нам, кто вы?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Благодарность за материалы! :)
    Respect www.troleatzis.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.