27 Οκτωβρίου 2010

01:00
Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών έκανε την Τρίτη η κυβέρνηση, έχοντας ως τελικό σκοπό τη συγχώνευση των οργανισμών στις μεταφορές σε δύο φορείς και τη μείωση των δαπανών που προκαλούνται στον προϋπολογισμό από τις επιδοτήσεις.

Η κίνηση αφορά αυτή τη φορά τον ΟΑΣΑ και τους εποπτευόμενους φορείς του, η διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα μετο μνημόνιο, έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών, υπεγράφη η πρώτη σύμβαση υποέργου με τίτλο «Αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και Εποπτευόμενων Φορέων» που αφορά στην υποστήριξη που θα παράσχει η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον ΟΑΣΑ.

Το σχέδιο αυτό θα καθορίζει το πλαίσιο των στόχων, αξόνων προτεραιότητας και επιχειρησιακών επιλογών του συστήματος συγκοινωνιών με γνώμονα «την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την εξυγίανση των φορέων που συμμετέχουν στο σύστημα συγκοινωνιών, τη βελτιστοποίηση θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού και την κάλυψη των αναγκών του κράτους- μετόχου με αιχμή το βέλτιστο ύψος των επιδοτήσεων», προβλέπεται στη σύμβαση.

Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, με βάση τα χρονοδιαγράμματα του μνημονίου και την ανάγκη εξυγίανσης και μείωσης των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.

ΠΗΓΗ : FIMOTRO . BLOGSPOT . COM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.