26 Οκτωβρίου 2010

17:28
Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Dominique Bussereau.

Παρά το γεγονός ότι από το υπουργείο δεν ανακοινώθηκε το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα έχουν οι δύο υπουργοί, εκτιμάται ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα του ΟΣΕ, δεδομένου ότι τον κ. Ρέππα συνοδεύουν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει μια συνεργασία του ΟΣΕ με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους, ενώ το τελευταίο διάστημα διαρρέουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει και γαλλικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του μάνατζμεντ, όπως άλλωστε προβλέπει και το νομοσχέδιο για την εξυγίανσή του και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στο σύνολό του από τη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους.

Την ίδια ώρα όμως, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν σχέση με τα εργασιακά, με αποτέλεσμα σήμερα και αύριο να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ δεν λειτουργεί και το τμήμα του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, όπου και πάλι δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.


Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.