24 Σεπτεμβρίου 2010

09:44
6
«Τα μέτρα του Μνημονίου εφαρμόστηκαν και δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές προφανείς λύσεις», δήλωσε στο Ρόιτερ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος

«Δεν σχεδιάζουμε άλλη γενική απεργία στο άμεσο μέλλον οργανώσαμε πολλές απεργίες για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου που εφαρμόστηκαν και δεν υπάρχουν άλλες προφανείς εναλλακτικές λύσεις».
Με αυτή τη δήλωση στο Ρόιτερ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παναγόπουλος, απέκλεισε τη κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το Μνημόνιο.

Σε πλήρη αντίθεση με την ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει κηρύξει νέα 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τις 7 Οκτωβρίου ενόψει της εκδίκασης, στις 8 Οκτωβρίου στο Σ.τ.Ε., «αγωγής» με την οποία ζητείται να ακυρωθούν τα επώδυνα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μέτρα του Μνημονίου.

«Οργανώσαμε 6 γενικές απεργίες και πολλές διαμαρτυρίες, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν υπέστησαν όσα υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι σεβόμαστε την τακτική της ΑΔΕΔΥ, όμως, δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ο Ι. Παναγόπουλος προειδοποίησε, πάντως, την κυβέρνηση ότι τα συνδικάτα δεν θα πάψουν να διεκδικούν -και αγωνιστικά- μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας: «Φοβάμαι ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και αντιδράσεις που καμία θεσμική διαδικασία δεν θα μπορεί να διαχειριστεί», είπε, υπενθυμίζοντας την πρόβλεψη της ΓΣΕΕ για 150.000 - 170.000 επιπλέον άνεργους στους ήδη 600.000 το 2011».

Συλλαλητήριο
Με αίτημα την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία που μετατρέπεται σε κρίση για την απασχόληση, η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ θα οργανώσει στις 29 Σεπτεμβρίου (ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων ) συλλαλητήριο στην Αθήνα, δήλωσε ο Ι. Παναγόπουλος. Ανάλογο συλλαλητήριο θα γίνει και στις Βρυξέλλες με τη στήριξη των συνδικάτων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, που ήδη εξέδωσαν ψήφισμα στη διάρκεια συνδιάσκεψης του ΕΚΑ στην Αθήνα, ζητώντας δίκαιη κατανομή των θυσιών, διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, την επιβολή φόρου Tobin κ.ά.


ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

6 σχόλια:

  1. και για οποιον ειχε ακόμα απορίες για το ρόλο του ηγετικού κλιμακίου της γσεε πήρε την απάντηση. ο καλύτερος υποστηρικτής του μνημονίου. αμα εχεις τέτοιους φίλους εργαζόμενε τι τους θέλεις τους εχθρούς? ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΒΑΡΝΑ,εκεί και οπου αλλου εχουν ομοιδεάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο παληκαρι μου εσενα θελουμε μηπως και σενα σε πιανουνε στο δρομο διαφοροι φουκαραδες και σου λενε ζηταν να παρουν κι αλλα οι επιχιερηματιες? οπως πιανουνε και τον γιωργακη και του λενε παρε το μισθο μας -του λεγανε στην αρχη - γιατι τωρα δεν περναει απο κει που ειναι ο λαουτζικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akoma trexei apo tis fapes pou efage sto syntaxma...kai i epomenh tou apergia itan sta grafeia tous panw stin taratsa..xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ <> ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΝΥ-ΜΟΝΙΟ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.