12 Σεπτεμβρίου 2010

09:48
1

Στο όνομα της «αναδιάρθρωσης, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης», ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι 1.600 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και 750 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να μεταταγούν.

«Πρέπει ν' απαλλάξουμε τον οργανισμό από το άλγος του ενός δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο», είπε και παρουσίασε ως «επιτυχία» ότι «κανείς δεν απολύεται» και οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τις τακτικές αποδοχές τους, αλλά χωρίς τα πρόσθετα.

Οι εργαζόμενοι που θα κρίνονται πλεονάζοντες θα ενταχθούν σε ειδικό φορέα υποδοχής, ο οποίος θα αναζητήσει τις υπηρεσίες και τους φορείς εκείνους του Δημοσίου όπου θα τους μετατάξει σταδιακά.

Μετά την ψήφιση το νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας από μηδενική βάση, καθώς καταργούνται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Για τους ιδιώτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους, προβλέπεται η δυνατότητα να εμπλακούν είτε στην ΕΡΓΟΣΕ, με αξιοποίηση και ανάπτυξη των υποδομών, είτε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ και το 49%, μέσα από δημόσιους διαγωνισμούς.

Πηγή

1 σχόλια:

  1. etsi einai prepei na apalaxoume ton ose apo ta xreh... h lamogia pou ginete kai 8a pouli8ei se idiotes den tin vlepei kanenas,tin akinith periousia na valeis mono tou ose ...ftanei pou opoios ton parei ton ose tin alli mera 8a exei tin mish ellada apo stremata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.