5 Αυγούστου 2010

09:50
Αυξήσεις εισιτηρίων και μειώσεις προσωπικού με μετατάξεις στον ΟΣΕ και ΟΑΣΑ αλλά και πλήρη αναδιάρθρωση των δρομολογίων των επίγειων μέσων μαζικής μεταφοράς προβλέπουν τα σχέδια εξυγίανσης των δύο υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών.

Παρά τις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, το υπουργείο Υποδομών είναι αμετακίνητο στη λύση των μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων, τις οποίες προβλέπει το σχέδιο νόμου, το οποίο είναι ήδη έτοιμο, αλλά περιμένει το «πράσινο φως» των Βρυξελλών.

Ευθύνες

Χθες, μάλιστα, (πατήστε ) μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χρ. Τσιόκας χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» τις απολύσεις και επέρριψε ευθύνες στην Ε.Ε. για καθυστέρηση έγκρισης του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους του ΟΣΕ, το πρόγραμμα προβλέπει τη συνταξιοδότηση 1.500 ατόμων και τη μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου περίπου 1.000 ατόμων.

Δεν συζητάμε...

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συζητάμε απολύσεις. Αν πάμε σε απολύσεις, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Γιατί να πάμε σε απολύσεις για έναν άνθρωπο που δουλεύει 25 και 30 χρόνια, αφού μπορεί να απορροφηθεί σε μια υπηρεσία με το μισθολόγιο εκείνης της υπηρεσίας και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε ανάγκες που υπάρχουν. Δηλαδή, το κράτος στους 5 που φεύγουν, έναν θα παίρνει έτσι και αλλιώς», τόνισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.