Το να επεμβαίνει κάποιος στα δημόσια πράγματα και να επιχειρεί να επιβάλει τις απόψεις του κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία για να αποφύγει τον έλεγχο και να μην αναλάβει τις ευθύνες του αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την Δημοκρατία.
Αυτό ισχύει βέβαια πρώτα και κύρια για τους φασιστικής νοοτροπίας τρομοκράτες που μέσα στο σκοτάδι και κρυμμένοι από τις μάσκες τους αυτοαναγορεύονται σε υπέρτατους δικαστές και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, διαλύουν οικογένειες, σπέρνουν τον πόνο, κρίνουν αμετάκλητα το σωστό και το λάθος, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθούν να σταματήσουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Ισχύει όμως και για διάφορα μπλογκς στο διαδίκτυο, όπως το troktiko, που διακινούν ειδήσεις, χωρίς να δηλώνουν την ταυτότητα των διαχειριστών τους και χωρίς να αναλαμβάνουν έτσι την ευθύνη για αυτά που λένε.
Μέσα στην ανωνυμία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την αξιοπιστία αυτών που μεταδίδονται και έτσι επέρχεται χειραγώγηση εκατομμυρίων ανθρώπων που τα επισκέπτονται καθημερινά.
Άνθρωποι που εξυβρίζονται και συκοφαντούνται δεν έχουν καμμία δυνατότητα να βρουν το δίκιο τους.
Αν στραφούν νομικά κατά του φημολογούμενου διαχειριστή του μπλογκ, αυτός δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το μπλογκ και το θέμα τελειώνει.
Και όμως στην περίπτωση του «troktiko» απεδείχθη ότι αυτός εναντίον του οποίου υποβάλλοντο μηνύσεις; και ηρνείτο ότι έχε κάποια σχέση, ήταν τελικά ο διαχειριστής του μπλογκ. Πίσω από την ανωνυμία ενδεχομένως κρύβονται κάποια συμφέροντα που μέσα από την κατασκευή ειδήσεων προωθούν τις θέσεις τους ή πλήττουν αντίπαλα συμφέροντα.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η υποχρέωση επωνυμίας πλήττει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στο διαδίκτυο.
Κατ’ αρχήν όμως εδώ έχουμε διακίνηση ειδήσεων και όχι ιδεών και άρα υπάρχει ανάγκη δημόσιου ελέγχου της αξιοπιστίας τους.
Έπειτα η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν μπορεί να πλήττει το δικαίωμα των πολιτών να υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψή τους.
Το «troktiko» καλεί όσους θίγονται να γράφουν σε κάποια διεύθυνση στην Μονρόβια της Λιβερίας!
Αλήθεια γιατί κρύβονται τόσο;
Εκτός από την φυσική δολοφονία υπάρχει και η ηθική.
Στην δημοκρατία όποιος διατυπώνει δημόσιο λόγο οφείλει να το κάνει επώνυμα και να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Όλα τα άλλα υπονομεύουν τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινωνικής συνύπαρξης και της δημοκρατικής λειτουργίας και οδηγούν σε καταστάσεις ζούγκλας και πολέμου όλων εναντίων όλων.
Διαμορφώνουν δε ένα κλίμα λαϊκισμού, καταδικών χωρίς απολογία, αυτόκλητων δικαστών και Ζορό, που ακραία του έκφραση είναι η βάρβαρη τρομοκρατία που αφαίρεσε με τόσο βάναυσο τρόπο την ζωή του Σωκράτη Γκιόλια.
Home
»
ΤΡΟΛΕΑΤΖΗΣ
» "Επικίνδυνη ανωνυμία" του Παύλου Αθανασόπουλου. Ένα ενδιαφέρον σχόλιο που μας αφορά και εδώ στον "ΤΡΟΛΕΑΤΖΗ"
28 Ιουλίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πρόεδρε τίποτα άλλο πιο ουσιαστικό δεν είχατε να μας ΓΡΑΨΕΤΕ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την πορεία μας ως οργανισμός ας πουμε, για το επίδομα αδείας,που άσχετα με τις δήθεν ενέργειες που κάνετε για το καλό μας , το παρακρατάτε ΠΑΡΑΝΟΜΑ,για τις αναβαθμίσεις προσωπικού με εντολή σας,για τα γαλατάκια μας που ακόμα δεν πήραμε,για τη συμφωνία με τα λαμόγια τους συνδικαλιστές που ακόμα να δούμε στο βαγόνι...
Α ξέχασα δεν απαντάτε σε ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ (πως το λέει ο ανθέλληνας {http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=613&reftab=61&t=%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1!}
παραπάνω;φασιστικής νοοτροπίας τρομοκράτες)
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
η δημοκρατια λέει ζητησε να σταματισουν να την επικαλούνται. μα γιατί αραγε αφού μας αφινουν καθε τεσσερα χρονια να ψηφιζουμε. τι θελετε δηλαδη? να χασουμε και αυτο το προνόμιο? Υπερβολες χουντα του πασοκ αφου η ελληνικη κοινωνια αγογγυστως υπομένει για το καλο του ΜΙΧΑΛΟΥ και των ομοίων του που λιβανίζουν ολη μερα την κυβερνηση και κανουν προσευχές για την μακροημέρεψη της...
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
ΑπάντησηΔιαγραφή«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται
διότι κατεχράσθη το δικαίωμα
της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες
να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία..»
. Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 με το Ιουλιανό ημερολόγιο (δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου 1831) έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια καθώς πήγαινε να παρακολουθήσει την κυριακάτικη θεία λειτουργία. Τον Καποδίστρια συνόδευε ο μονόχειρας σωματοφύλακάς του, Γεώργιος Κοκκώνης, ο οποίος πυροβόλησε τον Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη. .............τοτε απο οσο γνωριζω δεν υπηρχαν ουτε το διαδυκτιο ουτε σαιτ ουτε ιστοσελιδες και σιγουρα δεν υπηρχε και το τροκτικο...το μονο κοινο του τοτε με το τωρα ηταν και ειναι ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή'΄κμλκ΄λξμ/λκμπ'κ,μ'πλ
ΑπάντησηΔιαγραφή