28 Ιουλίου 2010

00:05
Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης

Οι «διαφοροποιήσεις» επί του μνημονίου θα επικεντρωθούν στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ των μεταφορών, στην επίσπευση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, στην εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων και στην επίσπευση της δημιουργίας του ενιαίου μισθολογίου.

Ένα νέο ...μνημόνιο θα συνυπογράψει η κυβέρνηση με ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 6 Αυγούστου, μόλις δηλαδή ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της τρόικας οι οποίοι ξεκίνησαν χθες και ετοιμαστεί η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της έκθεσης θα συνταχθεί από την τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών και θα προβλέπει επίσπευση διαρθρωτικών αλλαγών όπως η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ με «πιλότο» τις αλλαγές στον ΟΣΕ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, η απελευθέρωση των αγορών και η ολοκλήρωση του νέου μισθολογίου.

... Αναδιαρθρώσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ του τομέα μεταφορών εντός του 2010 με «πιλότο» τον ΟΣΕ ενόψει και της αναμενόμενης μείωσης των επιχορηγήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς το 2011. «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα διαφανές πλαίσιο των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

To πλήρες κείμενο ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.